Balzsay Károly beteg, hónapokig kezelik

Riasztó hírek láttak napvilágot a kórházban kezelt ifjabb Balzsay Károly egészségi állapotáról. Kénytelen volt felfüggeszteni szövetségi kapitányi munkáját.
Riasztó hírek láttak napvilágot a kórházban kezelt ifjabb Balzsay Károly egészségi állapotáról. Kénytelen volt felfüggeszteni szövetségi kapitányi munkáját.

A dolog azért is rémisztő, mert mint ismert, 2014 márciusában rákbetegséget állapítottak meg nála, ám a gyilkos kórt akkor legyőzte. Amikor a Bors most telefonon utolérte a 39 éves szakembert, azt mondta, nem olyan nagy a baj.

Balzsay azt mondja, minden rendben lesz vele, néhány hónap után visszatér © MTI

– Nem nagyon beszéltem róla, de az eltelt bő négy évet sem nevezhetném gondmentesnek, ugyanis bizonyos időszakonként korábbi betegségem jellegéből fakadóan ellenőrzéseken kellett megjelennem. Jelenleg is ebből a célból tartózkodom a kórházban. Örömömre ma vagy holnap hazatérhetek a családomhoz a László kórházból, ahol, akárcsak egykor, most is kezelnek.

2014-ben a betegsége ellenére dolgozott © Bors

Annak részletezésébe, hogy e napokban milyen jellegű kezelésben részesül, nem kívánt belemenni. Annyit hangsúlyozott: várhatóan jó néhány hónapra kiesik a munkából.

– A kapitány továbbra is én vagyok, KSI-s kollégám, Törteli Ferenc helyettesít. A közelmúltban egyeztettem vele férfiválogatottunk 2019-es felkészülési tervéről – tette hozzá.

Erdei Zsolt © Bors

Kisegíti a kormány a szövetséget

Az ökölvívók beszámoló kongresszusán elhangzott: az augusztusi budapesti ifjúsági ökölvívó-vb szervezése kapcsán 269 millió forintos tartozást ki kell egyenlítenie a szövetségnek, újabb 132 milliót pedig azért, mert ez utóbbi összeget a világversenyre használta fel más feladatok ellátása helyett. Óriási a költségvetési hiány, szerencsére a kormányzat 300 milliós gyorssegélyt biztosít, viszont a jövőben minden forint csakis Bajkai István országgyűlési képviselő ellenjegyzése után fizethető ki. Tárcsáztuk Erdei Zsolt (képünkön) elnököt, akit arról kérdeztünk, mikor fut be az összeg? – Remélem, még az idén – válaszolta Erdei. Optimizmusában szeretnének osztozni a szövetség munkatársai, akik két hónapja nem kaptak fizetést.

Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors