Szoboszlai

Itt a bizonyíték, Szoboszlai a legjobbak között van a világon

Létrehozva: 2024.01.12.

A magyar középpályást csak a világbajnok sztár előzi meg.

Noha az utolsó két meccset sérülés miatt ki kellett hagynia, kétség sem férhet hozzá, Szoboszlai Dominik a Liverpool focicsapatának alapmbere lett az elmúlt hónapokban. A magyar válogatott csapatkapitánya - akit az év legjobb sportolójának választottak idehaza - többször is bizonyította már, labda nélkül is roppant hasznos tud lenni. Egy újabb adat most szintén ezt a tulajdonságát támasztja alá.

Szoboszlairól (jobbra) még Alexander-Arnoldot (a háttérben) is kifaggatta a korábbi liverpooli középpályás, Oxlade-Chamberlain
Fotó: Instagram/szoboszlaidominik

Edzője, Jürgen Klopp is lépten-nyomon dicséri a labdarúgót, s ebben megerősíti a trénert a legújabb kimutatás - vette észre az Origo. A StatsBomb által kiadott statisztika azzal foglalkozik, hogy melyik Premier League-játékosnak van a legtöbb nyomásgyakorlása a labdás játékosra. Nos, a világ legerősebb bajnokságában ebben a tekintetben csak a Manchester City argentin világbajnoka, Julian Alvarez előzi meg Dominikot. 

Szoboszlai olyan világklasszis középpályásokat előz meg, mint Martin Ødegaard, Dejan Kulusevski vagy Alexis MacAllister. A statisztika alapján Szoboszlai meccsenként közel 30-szor helyez a nyomást az ellenfél labdás játékosára, ennek is óriási szerepe van abban, hogy a Liverpoolnak remekül működik a letámadása és a labdavesztés utáni visszatámadása.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek