Művészet

Nem hiszed el, hol tűnt fel Növényi Norbert

sk

Létrehozva: 2023.05.04.

Az olimpiai bajnok birkózó nem először tűnik fel a kulturális életben.

Növényi Norbert igazi polihisztor. Az olimpiai bajnok birkózó számos küzdősportban jeleskedett már, de a művészetekben is otthonosan mozog. Évtizedek óta szerepel színészként, de azt nem mindenki tudta róla, hogy verseket ír, sőt, tervezi egy verseskötet megjelentetését is.

Fotó: Bencsik Ádám

Növényi korábban már írt egy önéletrajzi könyvet, de kellő alapanyag van egy verseskötethez is.

- Amikor a Gór Nagy Mária nevével fémjelzett színitanodába jártam, többen is voltak, akik megszerettették velem a verseket. Aztán eltelt jó pár év, és a 2010-es években, amikor sok problémám adódott, én is elkezdtem írogatni. Egyszer megkérdezték, hogy ezeket miért nem osztom meg másokkal, mivel kedvezőek voltak a visszajelzések - mondta a beol.hu-nak Növényi Norbert, akivel termékeny költő, megesik, hogy naponta 3-4 verset is ír.

Amikor a családtagjai nyugovóra térnek, főleg a filozofikus, az élet értelmét kereső gondolatok kerülnek nála előtérbe. De megesik, hogy út közben támad ötlete, ilyenkor igyekszik gyorsan a szavait diktafonra felvenni, majd azokat később papírra veti, és befejezi a költeményét. Úgy véli, jobb, ha például a fájdalmát, a dühét így fejezi ki.

Növényi a lapnak arról is beszélt, noha 1980-ban, Moszkvában olimpiai bajnok lett, nagy fájdalma, hogy a bojkott miatt nem utazhatott az 1984-es los angelesi játékokra.

Akkoriban jobb formában voltam, mint Moszkvában, érettebb, rutinosabb versenyzővé is váltam addigra. Például annak az amerikainak, aki később győzött, én készítettem az edzéstervet.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek