Pénz

Boris Becker kitálalt a börtönről, megkereste vele az egész adósságát

MM

Létrehozva: 2022.12.20.

Maradt egy nagy szívfájdalma Boris Beckernek. Pedig a büntetése negyedét kellett csak letöltenie a hűvösön.

Kezd egyenesbe jönni a bukott teniszlegenda élete. Boris Becker az adósságai miatt magáncsődöt jelentett, majd a hatóságok elől jókora összegeket és vagyontárgyakat eltitkoló egykori világelsőt április végén 2,5 évre csukták le Angliában, mégis csak a negyedét kellett rács mögött töltenie. A brit börtönök túlzsúfoltsága miatt (bizonyos feltételen teljesülése esetén) inkább kiengedik és hazatoloncolják a külföldi állampolgárokat. Így járt az 55 éves, hatszoros Grand Slam-győztes világsztár is, aki Németországba pár napja hazatérve egyetlen interjúval többet kaszált, mint amennyit még ki kell perkálnia.

Kész Becker terve, így keres egy halom pénzt az eladósodott világsztár
Kész Becker terve, így keres egy halom pénzt az eladósodott világsztár   Fotó: AFP

Már az is sokaknál kiverte a biztosítékot, hogy a "nincstelen" Becker fapados járat helyett magángéppel repült haza Münchenbe. Mint kiderült, a 8350 euróba (közel 3,5 millió forint) fájó utat a Sat.1 tévétársaság fizette, amely exkluzív interjút sugároz vele.

– Boris még mindig Németország egyik leghíresebb sportolója, és az első interjúja nagyon sokat ér. Nagy volt az érdeklődés a szabadulása iránt is, és a magángép azt is szolgálja, hogy más médiumok ne is lássák – árulta el egy Beckerhez közeli forrás.

A Bild most azt is megtudta, mennyi az annyi: a frissen szabadult sztár 514 ezer euróért (207 millió forint) vállalta a beszélgetést. Ez valamivel több, mint amennyivel még adós, ráadásul egy jogi kiskaput kihasználva a bevételei fele nála maradhat, ráér később törleszteni. Sajtóhírek szerint többek között könyv is készül róla, ami szintén hozhat a konyhára.

Becker karácsony előtti hazatérésének elsősorban 87 éves édesanyja, Elvira örül. Azt ellenben egyelőre nem tudni, hogy "Bumm-bumm Boris" mikor láthatja viszont négy gyerekét. Várhatóan ugyanis még évekig nem térhet vissza Londonba, ahol az első házasságából született fiai élnek: a 28 éves Noah és a 23 éves Elias; valamint a "spermalopásos" éttermi félrelépéséből származó 22 éves lánya, Anna és a papíron máig érvényes, de már négy éve zátonyra futott újabb frigyéből született Amadeus.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek