Sport

Mire számíthatunk Ciprus ellen pénteken? Várhidival és Csizmadiával latolgattuk az esélyeket

szs

Létrehozva: 2021.06.03.

Péntek este nyolctól az újpesti Szusza-stadionban előkészületi futballmeccset játszik az Eb-re készülő magyar válogatott.

Forrás: Somogyi Hírlap

Utoljára 2007. februárjában egy limasszoli tornán léptünk gyepre ellenük, akkor Várhidi Péter volt a kapitány.

Azóta bizonyára sokat változott az együttesük – mondta az általunk megkérdezett Várhidi. – Bár kikaptunk 2-1-re, de mi akkor egy új út elején jártunk.

Várhidi úgy véli, Szoboszlai Dominik pihentetése megfontolt döntés, mert olyan természetű sérülés miatt dőlt ki a sorból, ami miatt fél éve kiesett, és ha mostaában akár csak 20 percre csatába vetik, más típusú sérülés vetette volna vissza.

– A pénteki leendő eredményből messzemenő következtetést levonni tilos. Marco Rossi most azt próbálhatja, két irányítója, Szoboszlai és a műtött Kalmár Zsolt nélkül mi a célravezető alapfelállás – tette hozzá az exkapitány.

LIMASSZOLBAN BALSZERENCSÉNK VOLT

Csizmadia Csaba annak a limasszoli meccsnek közeli szemtanúja volt, mivel akkor debütált a válogatottban.

– Cseppet sem voltak jobbak a szigetországiak – mondta Csizmadia. – Lőttünk kapufákat is, a balszerecsénk miatt maradt el a győzelem.

Csizmadia kellemes gyakorló találkozóra számít, talán az Eb-csoportellenfél portugálok futballjához hasonlít egy kicsit a vendégek válogatottjának játékstílusa.

Figyelemfelkeltő, hogy Ciprus a horvátoktól nemrég csak 1-0-ra kapott ki, kétszer verte Szlovéniát, és gól nélkül ikszet játszott Szlovákiával.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek