Sport

Hibátlan magyar lányok Magyarország–Görögország 13-10

Bors

Létrehozva: 2020.01.17.

Negyedszer is nyert a vízilabda Eb-n a magyar női válogatott, amely ezúttal hagyományos riválisát, a görögöket múlta felül három góllal

Forrás: MTI

Újabb sorsdöntő győzelmet aratott Bíró Attila szövetségi kapitány csapata a Budapesten folyó tokiói olimpiai kvalifikáló Eb-n. A korábbi csoportcsatán az oroszok elleni egygólos diadalt követően a másik ellenlábast, Görögországot is megverte, mégpedig 13-10-re. 

Az elején Garda Krisztina sziporkázott, az első nyolc percet mégis 4-4-gyel zártuk. Azt követően viszont rákapcsoltak a magyarok, és 16 perc után 8-6-ra vezettek. A harmadik negyedben a hellásziak elfáradtak, és már 10-6 volt a különbség a hazaiak javára. A záró játékrészben kissé könnyelműsködött a magyar védelem, a rivális felzárkózott, hátránya csak két találat volt, szerencsére Gangl Edina kapus kivételes bravúrokat mutatott be, és az új-zélandi – magyar Rebecca Parkes is pazar dolgokat művelt.

Az ötödik, a záró csoportmeccsen Szerbia nem okozhat gondot, így a százszázalékos Bíró-csapat jó úton halad a Duna Arénában.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek