Sport

Sós Csaba: Visszakaptuk az aranyos Katinkát

Kövér Dávid

Létrehozva: 2018.08.18.

Nagy csatát vár Milák és Kenderesi között

Forrás: MTI

Tíz érmet várt az Eb-n. Kilenc lett. Elégedett?

A helyezések tekintetében igen, ám az idők messze elmaradtak a vártnál – árulta el a Borsnak Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya. – A legjobb eredményét csupán két úszó tudta felülmúlni, vagyis mindössze ketten versenyeztek csúcsformában.

A fiatalok, Késely Ajna, Milák Kristóf és Kenderesi Tamás is jó teljesítményt nyújtott. Ők vehetik át a rutinos úszók helyét?

Velük nagyon elégedett vagyok, de ebbe a sorba illik Németh Nándor is. A tokiói olimpia után egy generációváltás következik majd. Ez zajlik most is. Ők négyen vehetik majd át Cseh László és Hosszú Katinka helyét.

Ön szerint Cseh beleszólhat még a Milák–Kenderesi párharcba 200 pillangón?

Bármi megtörténhet. Ha csak a korát nézem, akkor azt mondom, nem. De Laci életpályája, úszás iránti szeretete képessé teheti arra, hogy felvegye a versenyt a két fiatallal.

Kenderesi és Milák rivalizálása hosszú ideig csúcson tarthatja a két úszót?

Ne felejtsük el, hogy először nagyon megzavarta Kenderesit, hogy a vizes vb-n berobbant Milák. Rio után mindenki Tomiról beszélt, ő volt az a srác, aki kétszer megverte a legendás Michael Phelpset. Rá­adásul a sajtbureszes nyilatkozatával az egész ország megismerte, a csapból is ő folyt. Majd el sem telt egy év, és jött egy még fiatalabb versenyző, aki jobb eredményekre képes nála. Ezt lelkileg nagyon nehéz megélni. De Kenderesi igazi sportember, nem adja fel, felveszi a kesztyűt Milákkal. A két versenyző ronggyá verte Európát, ami nekünk, magyaroknak fantasztikus. Nyilván Tominak egyelőre kevésbé.

Hosszú egy aranyérmet szerzett 200 méter vegyesen, ám az időeredménnyel ő sem volt elégedett. Hogyan értékeli a teljesítményét?

Örülök neki, hogy sikerült túljutnia a szakmai és magánéleti válságán. Az Eb előtt is hangsúlyoztam, vele szemben nem támasztok elvárásokat, hiszen nagyon nehéz fél év áll mögötte. Az időeredmény valóban nem a legjobb, ám klasszisát bizonyította azzal, hogy ilyen idővel is képes volt nyerni. Számára az a fontos, hogy Tokióban az olimpiai bajnoki címei közül legalább egyet, de inkább többet meg tudjon védeni.

Képes lehet erre?

Persze, ő extra klasszis.

Megváltozott Katinka? Már nem csak az érmek tekintetében aranyos?

Inkább visszaállt minden a régi kerékvágásba, velem mindig is aranyos volt. Csupán azt hiányoltam, hogy nem kommunikáltunk túl gyakran. De a konzultációk, megbeszélések mostantól jóval gyakoribbak lesznek, tudni fogjuk, merre jár és mit csinál.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek