Sport

Milák aranyért megy Glasgow-ba

Sz. S., K. D.

Létrehozva: 2018.08.03.

Egy éve azt se tudta a világ, ki az a Milák Kristóf, ma meg már az érdi tini úszó a glasgow-i Eb-n az egyik legfôbb magyar aranyérem-esélyese.

Forrás: Czerkl Gábor

Milák a tavalyi budapesti felnőtt vb-n szerzett ezüst­érme óta is folyamatosan fejlődik, remek eredményeket ért el.

– Ki kell mondani: a 200 pillangó egyértelmű esélyese – mondja Milák érdi mestere, Selmeci Attila. – Előzetesen azon tanakodtunk, hány számban nevezzük. Végül az 50, 100 és 200 pillangót választottuk, ám szó lehet a 4x100-as férfi gyorsváltóról, és a vegyes stafétáról is.

Selmeci szerint, különleges adottságaiból fakadóan Milák hajlamos túlvállalni magát, úgy kell visszafogni egy-egy verseny előtti nevezésnél, noha villámgyorsan rekreálódik egy-egy száma után. E csodát Selmeci azzal magyarázza, hogy a természet különleges óraművel ajándékozta meg Kristóf szervezetét, így verseny közben célirányosan határozza meg a tempóját.

– Persze nem terhelhető korlátlanul, de olyan intenzív edzésmunkát végez, hogy az utolsó 50 méteren otthagyja a mezőnyt. Fájlalom, hogy a 200 pillangóra nevezett négy magyar – Cseh László, Kenderesi Tamás, Biczó Bence, Milák – közül kettő nem jut döntőbe, ott nemzetenként csak ketten rajtolhatnak. Kristóf 100 pillangón is dobogós lehet.

– Bár a 200 pille a fő számom, 100-ra is ugyanúgy készültem. Szeretnék ott is minél jobb eredményt elérni – mondta a Borsnak Milák. – A világcsúcs terhe nem nyomaszt. Szeretnék minél jobb időt elérni, de még fiatal vagyok, ha nem sikerül idén, akkor jövőre. Vagy az olimpián.

A mai magyar program

Előfutamok

Nők: 400 méter vegyes (Jakabos Zsuzsanna), 100 méter pillangó (Sebestyén Dalma, Szilágyi Liliána, Verrasztó Evelyn), 800 méter gyors (Kapás Boglárka, Késely Ajna), 4x100 méter gyorsváltó

Férfiak: 400 méter gyors (Cseh László, Holló Balázs), 50 méter hát (Bohus Richárd, Telegdy Ádám), 100 méter mell (Horváth Dávid), 4x100 méter gyorsváltó

Döntők

Nők: 400 méter vegyes, 4x100 méter gyorsváltó Férfiak: 400 méter gyors, 4x100 méter gyorsváltó

Az előfutamokat 10.30 órától, míg a döntőket este hattól az M4 Sporton láthatják. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek