Sport

Kati néni az elhunyt Fábián Lászlóról: Pedig hogy könyörögtem neki, ne menj el Öcsikém...

Bors

Létrehozva: 2018.08.12.

Vígasztalhatatlan Fábiánné Rozsnyói Katalin. A magyar kajaksport egyik legnagyszerűbb edzője elveszítette a férjét, Fábián Lászlót, aki nyolcvankét évet élt.

Forrás: YouTube

Leánya, Fábián Mónika minden fontos dolgot elintézett már, amit ilyen esetekkor el kell intézni, így Kati néni, számtalan olimpiai, világ- és Európa-bajnok versenyző világhírű trénere nem tud mit tenni ezekben az órákban súlyos gyászában miután férje, az olimpiai bajnok Fábián László 82 éves kroában elhunyt. Ezt ő maga mondja a Borsnak.

- Hányszor kérleltem a férjemet, akit Öcsinek becézett mindenki, drága Öcsikém, nem hagyj itt, mert mihez kezdek én nélküled...hát, csak elment, elaludt csendben - mondja  Fábiánné. - Fél évszázad köt hozzá, és ennek most vége.

Kati néni versenyzőként is felnézett néhai urára, hiszen Fábián László volt a magyar kajaksport első olimpiai bajnoka 1956-ban, Melbourne-ben.

És az edzőnő most csak sír, sír, hiszen éveken keresztül mindent elkövetett beteg férje ápolása során.

- Nem is tudom, mi lesz velem, hiszen annyira összenőttünk az évtizedek során. És mekkora, de mekkora része volt szakmai felkészültségének abban, hogy az 1968-as mexikói olimpián kajak kettes 500 m-es távon ezüstérmes lehettem.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek