Sport

Siker: Hosszú Katinka már híresebb a bajai halászlénél is

Bors

2016. augusztus 10. szerda 05:00

<p>Bakos László, Hosszú Katinka nagypapája örömmámorban úszott, amikor kedd hajnalban 100 méter háton is nyert az unokája. Baja közben csendes örömmel veszi tudomásul a klasszis világraszóló sikereit.</p>

Forrás: MTI

Most kevésbé izgultam, mint a 400 vegyesnél, hiszen a 100 hát kevesebb mint egy percig tart. Egész pontosan Katka 58,45 másodperc alatt ért célba. Ehhez ért nagyon! Az utolsó pillanatokban gyújtja be a rakétát – utal a nagypapa arra, hogy unokája féltávnál még a hatodik helyen fordult, s onnan nyert. 

A városban egyébként csöndes ujjongás zajlik e napokban. Habár senki nem jár Katinka feliratú pólókban, mindenki mosolyog, amikor róla kérdezzük, s majd mindenki ismeri is:

– A város büszkesége – mondják sokan.

– Oda járt iskolába. Pontosabban csak vizsgázni, mert többnyire magántanuló volt – teszi hozzá másvalaki, a III. Béla Gimnázium épületére mutatva. 

– Ma már híresebb a bajai halászlénél – ezt már megint Bakos papa említi. – Sajnos nagyon ritkán látom, csak na­gyobb ünnepeken, ám ha itthon van a városban, nem tud úgy végigmenni az utcán, hogy ne állítsák meg, ne kérjenek tőle autogramot. 

Katinka a város büszkesége, plakátokról mosolyog vissza, és a turistáknak szóló rejtvényben ő a megfejtés. Bakos papa szívesen elkalauzolt volna bennünket a városi uszodába, ahonnan az immár kétszeres olimpiai bajnok világraszóló útjára indult, de zárva volt. Így maradnak az emlékek.

– Attól kaptam csak agybajt – meséli elérzékenyülten azokra az időkre gondolva, amikor még ő tanította úszni –, amikor a reggel hatos edzéseknél nem tudtam bekönyörögni a medencébe. Igazgatta az úszódresszét, a sapkáját, csak hogy ne kelljen még vízbe csobbannia. Nem szerette a hideget. A  meleg ágyból kikelve nem mindig esik jól a 22-24 fokos víz. Amikor viszont már szelte a habokat, a maximumra törekedett. Emlékszem, a pillangót gyakoroltuk, mondtam neki: két kartempó, erre csak annyit válaszolt: papa, ez már megy, legyen inkább három. Erre mit mondhattam volna: jól van, legyen. Ezért is jutott a csúcsra. Alig várom, hogy újra magamhoz ölelhessem!

Hosszúnak férje a szuperdrog

Napok óta azt találgatja a világ, mi lehet az a teljesítményfokozó szer, amitől Hosszú Katinka az egész világot maga mögé utasítja. Az igazi doppingszere azonban a szerelme és edzője, Shane Tusup. 

– Az hogy együtt készülnek, örülnek a sikereknek és fejlődnek, pozitív hatással lehet Katinka teljesítményére. A  megfelelni akarás is ezek közé tartozik. Az, hogy a kedvesével dolgozhat, és neki bizonyíthat, valóban inspirálhatja és doppingolhatja Katinkát – magyarázta dr. Rusz Edit szexuálpszichológus. A legtöbb versenysportban az ifjú házasokra is érvényes lehet a szexmegvonás. – Súlyemelőkkel dolgoztam korábban, az edzőjük azt kérte, két nappal a verseny előtt már ne éljenek nemi életet. A kielégülés erős adrenalinveszteséggel járhat. Katinkáéknál veszélyes lehet, hogy nemcsak edző-versenyző viszonyban vannak, hanem szerelmesek is. Ha megvonják a házastársi boldogságot, az negatív lehet. Az intim pillanatok megélése tehát ilyenkor is fontos.

Az utca embere

Mit szól Katinka hihetetlen eredményeihez?

Szilaski Mária: Az iskolában videót vetítünk a diákoknak Katinkáról, hogy lássák, érdemes küzdeniük az álmukért.
Loosz István: Parádés teljesítményt nyújt. Édesapja, a kosárlabdázó Hosszú István is nagyszerű sportoló volt, a lánya viszont fantasztikus!
Horváth Dávid: Büszke vagyok Katinkára. Mindkét olimpiai aranyát élő adásban néztem!

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

vg.hu

Gigafelvásárlást hajt végre a Microsoft

borsonline.hu

Gyönyörű, szőke hajú lány tűnt el – családja könyörög a segítségért

life.hu

Durva fotót tett közzé Farkasházi Réka: így nézett ki a műtétje után

magyarnemzet.hu

Szenzációs felfedezések várhatók a Turul-dinasztiáról

vaol.hu

Baleset: Egy ember életéért küzdöttek Sárvár közelében - videó

origo.hu

Titkos, aranyérme kincsre bukkantak Németországban

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: A legnagyobb hibát a hollandok ellen követtük el – Mikler

origo.hu

Marhákra kiadott gázkibocsátási tanúsítvány miatt lehet botrány az USA-ban

ripost.hu

Bréking: elfogták a szíven szúrt budapesti édesapa gyilkosát

magyarnemzet.hu

Megvan az új időpont az ElkXrtuk televíziós premierjére

ripost.hu

Fehérbe borul az ország: kiderült, melyik nap éri el hazánkat a havazás

origo.hu

Sávot váltott a BMW-s az M1-M7-esen, a vétlen autós a betonterelőkön csattant - videó