Sport

Nem szóltak a bentieknek, hogy robbantani fognak a riói csarnokban

Bors

Létrehozva: 2016.08.13.

Csaknem százhatvan ember volt bent a Carioca 1 Arenában, amikor csütörtök este a biztonsági erők felrobbantották az egyik mellékhelyiségben talált gazdátlan táskát. A robbantásról nem szóltak az épületben tartózkodóknak.

Hozzávetőleg nyolcvan rendező és önkéntes, valamint legalább ugyanennyi televíziós munkatárs, fotós és újságíró tartózkodott a kosárlabda küzdelmeknek otthont adó csarnokban, amikor a robbanás bekövetkezett. A bent lévőket sokkolták a történtek, többen terrortámadástól tartva fedezéket kerestek, de néhány perccel később a csapatok felmentek a küzdőtérre, s az üres lelátók előtt elkezdődött a Spanyolország-Nigéria mérkőzés. A nézőket csak az első negyed vége felé kezdték el a csarnokba beengedni.

A brazil-horvát összecsapás során egy rutinellenőrzés talált rá a külső folyosón található mellékhelyiségben a gazdátlan, gyanús táskára — tákjékoztatta a médiát Herb Corbett, a csarnok igazgatója. „A biztonsági protokollt követtük, a közönséget távol tartottuk az arénától, és a hadsereg szakértői kontrollált robbantás során semmisítették meg a gyanús csomagot" — tette hozzá, arra a kérdésre pedig, hogy miért nem értesítették a veszélyről a bent tartózkodókat, Corbett csak annyit mondott: a táska mérete és a megtalálásának helye lehetővé tette, hogy emberek maradjanak a csarnok belső részén.

Nem ez volt az első eset Rióban, hogy gyanús csomagot robbantottak fel, így járt egy-egy csomag a Copacabanán felépített stranröplabda pályán, illetve az országúti kerékpárverseny során.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek