Sport

Értékeltük az olimpiát: csodás vívók, pofára esett cselgáncsozók

Bors

2016. augusztus 23. kedd 10:15

<p>A magyar sportolók nyolc arany-, három ezüst- és négy bronzéremmel zárták a játékokat. </p>

Hosszú Katinka egymaga négy érmet szerzett, ezzel a legeredményesebb versenyzőnk lett. De azért voltak olyanok is, akik várakozáson alul teljesítettek. A Bors mérleget vont a legfontosabb „magyar sportágak” teljesítményéről. Egytől tízig pontoztunk.

Ökölvívás - pontszám: 3

A ringben jókora pofonokat kaptunk, Bacskai Balázs azonnal kiesett, míg Harcsa Zoltánt a második körben kiütötték, a padlóról csodálta a csillagokat.

Öttusa - pontszám: 3

tt is leszerepeltünk. A legjobb magyar, Demeter Bence csupán a 12. lett, míg a vb-címvédőként érkezett Kovács Sarolta a 17. helyen zárt. Elég kevéske ez így.

Cselgáncs - pontszám: 3

A londoni ezüst- és bronz­érem után a három hetedik hely konkrétan siralmas. A favorit Tóth Krisztián is betlizett, Ungvári Miklós ötödik helye enyhe gyógyír a nagy jajgatásban.

Sportlövészet - pontszám: 4

Zsinórban a harmadik olimpiánkat zárjuk sportlövőérem nélkül. A nyolc fős küldöttségből egyedül Sidi Péter – igaz, ő is három számából csak egyben – jutott el a döntőig (5.). A cél ott lebegett a szemünk előtt.

Vízilabda - pontszám: 5

Noha a nők éremért mérkőzhettek, a szurkolóknak ez elég karcsú. A magyar póló hagyományai miatt nekünk csak az elsőség számít. Rióba is úgy mentünk, hogy legalább az egyik csapatunk győzni fog, ehhez képest a férfiak ötödik, a nők negyedik helye elég gyöngécske produkció.

Birkózás - pontszám: 5

A kötöttfogású Bácsi Péter (75 kg) és Lőrincz Viktor (85 kg) kiválóan birkózott, és habár mindketten ötödikek lettek, teljesítményük alapján rászolgáltak volna az éremre. A bírói tévedések azonban keresztülhúzták a számításaikat. A többiek nem tudtak meglepetést okozni.

Atlétika - pontszám: 6

A kalapácsvető Pars Krisztián ugyan címvédő volt, de lábműtétje miatt már az is nagy szó, hogy döntőbe jutott. Hetedik lett, ahogy a diszkoszvető Kővágó Zoltán is, és hasonlóan dicséretes Baji Balázs teljesítménye is. A súlylökő Márton Anita bronzot érő magyar csúcsa ellenben ragyogó!

Kajak-kenu - pontszám: 8

Kozák Danutának – valamint partnereinek – köszönhetően ez a második legeredményesebb sportágunk. De ha a fiúkon múlt volna a dolog, nyolcas helyett kettest kellene adnunk…

Úszás - pontszám: 8

Három arany, két ezüst, két bronz! Ez önmagában csodálatos, ráadásul a legjobb európai nemzetként a harmadik helyen végeztünk az uszodában (Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Cseh László és Kenderesi Tamás állhatott dobogóra) és e sportágban szereztük a legtöbb érmet. Szépséghiba viszont, hogy Gyurta Dániel, Verrasztó Dávid meg még jó néhányan, várakozáson alul teljesítettek.

Vívás - pontszám: 9

Na, a pást csodálatos meglepetéseket tartogatott. Imre Gézának az arany, így aztán a sportágnak a 10-es osztályzat egy hajszálon múlt. Ám a sportág így is minden várakozást felülmúlt a két arany-, és egy-egy ezüst- meg bronzérmével.

További cikkek

Botrány

Óriási fordulat: Nem Szilágyi Gerda írta a botrányos sorokat

Búcsú

Döntöttek, ide temetik Csollány Szilvesztert

Ez is érdekelhet

ripost.hu

„Szia drágám, délután jövök érted!” – Így segíthetsz a 3 évesen árván maradt Dávidnak

ripost.hu

Lázadnak a nézők, óriási népharag zúdult az Exatlon Kihívójára

travelo.hu

Már a bécsi repülőtéren is pihenhetnek alvókapszulákban a fáradt utasok

mandiner.hu

Kiemelt fontosságú közös nyilatkozatot írt alá Ukrajna és Oroszország

boon.hu

Hajléktalanná vált a két miskolci mentős (videóval)

nemzetisport.hu

Férfi kézi: hat játékost igazolhat a Tatabánya, Székely hazatérhet – sajtóhír

vg.hu

Tetőzik az omicron, még legalább tíz napig nőhet a fertőzöttek száma a víruskutató szerint

life.hu

Így reagált Szilágyi Liliána menedzsere Gerda döbbenetes vádjaira

ripost.hu

Tombol az omikron Magyarországon: ezt fotózták a Margit hídnál

borsonline.hu

Mindent elleptek a rendőrök, meghalt egy 18 hónapos kisfiú

origo.hu

A rendőrök orra előtt fogyott ki a benzin, ami ezután jött, arra senki sem volt felkészülve