Sport

Észrevétlenül szurkol a Veszprémnek a csinos műsorvezető

Bors

2015. május 31. vasárnap 09:15

Szalay Edit csak észrevétlenül drukkolhat a veszprémi kézilabdacsapatnak Kölnben. Nem csoda, hiszen a BL-döntő műsorvezetőjeként szigorúan klubsemlegesnek kell maradnia.

Ahhoz képest, hogy Szalay Edit – némi túlzással élve – néhány éve még összekeverte a kézi- és a kosárlabdát, manapság már igen otthonosan mozog a sportág berkeiben. Sőt a Nagy Lacihoz vagy éppen Momir Ilicshez hasonló világsztárok előre köszönnek a csinos műsorvezetőnek, és a többi résztvevő csapat – Kiel, Barcelona, Kielce – is ismerős a számára.

– Kollégámnak, Kovács Áronnak köszönhető, hogy, ha nem is első pillantásra, de gyorsan szerelemre lobbantam a kézilabda iránt – árulta el Edit, akit a tavalyi budapesti női Final Four idején ismertek meg a szurkolók és a játékosok.

S alighanem remekül úszott a mély vízben, mert a finálé után az Európai Kézilabda-szövetség felkérte, csatlakozzon a kölni férfi Final Four műsorvezetői stábjához. – Ez lesz a negyedik Bajnokok Ligája-döntőm, így már belerázódtam, s amikor az idei kölni eligazítást tartották, szinte már mindegyik résztvevő csapat játékosát felismertem. Kedvenceim: Nagy László, akit magánemberként is tisztelek, Kiril Lazarovot, a Barcelona macedón átlövőjét pedig hihetetlen könnyedségéért csodálok.

Edit számára azonban az a legnehezebb feladat, hogy abszolút semleges legyen, még akkor is, amikor a veszprémiek lépnek pályára. Elvégre a kölni aréna német – lengyel és spanyol – szurkolóit nem érdekli a műsorvezető klubszimpátiája.

– A drukkerek jó, sőt tökéletes kiszolgálást várnak a műsorvezetőtől. Az a saját magánügyem, hogy Nagy Laciék játéka közben milyen feszültség tombol bennem, de – legalábbis kívülről – rezzenéstelen arccal kell tenni a dolgom. Az esetleges veszprémi siker a munkámért járó bónusz lenne.

77 millió forint a tét

A Bajnokok Ligája, illetve a Bajnokcsapatok Európa Kupája küzdelmeit először 1959-től rendezték meg a klubcsapatok számára. 1993-ban lett BL a sorozat neve. A legtöbb győzelmet, nyolcat a Barcelona aratta, a német Gummersbach 5 győzelemmel a második a sorban, majd 3–3 jutott a Kiel, a Dukla Prága, a Ciudad Real, a Minszk és a Magdeburg csapatának. Az egyetlen magyar gárda, a Bp. Honvéd 1982-ben nyert BEK-et. A négyes döntő idei győztese kb. 250 ezer eurót, azaz 77 millió forintot kap.

Jövőre is beszurkolják a döntőbe a csapatot

Mintegy másfél ezer magyar szurkoló biztatja a veszprémieket a húszezres kölni Lanxess Arenában. A legtöbben busszal és gépkocsival utaztak ki a német nagyvárosba, a tehetősebbek a repülőt választották. S alighanem a kint dolgozó magyarok is szép számmal képviseltetik magukat.

– A négy résztvevő klub mindössze ötszáz-ötszáz jegyet kapott, a többség helyben vagy az interneten keresztül rendelte meg a belépőket – mondta Baum Ferenc, a veszprémiek törzsszurkolója, aki évtizedek óta szinte minden külföldi portyájára elkísérte a csapatot. – Mi már csütörtökön délután elindultunk Kölnbe. Annál is inkább, mert a jövő évi Final Fourra is meg akarjuk venni a belépőket. Bízunk benne, hogy jövőre is kiszurkoljuk Nagy Laciéknak a négyes döntőt.

A veszprémi O-szektor képviselői egyébként pénteken a lengyel–magyar barátság jegyében közös fotózáson vettek részt az aréna előtt a Kielce szurkolóival. 

További cikkek

Gyász

Sok erőt az elviselhetetlenhez! – gyászában vigasztalják Csollány Szilveszter feleségét

Gyász

A féltestvérem volt – lesújtotta Csollány Szilveszter halálhíre az olimpiai bajnokot

Ez is érdekelhet

life.hu

Döbbenetes dolgot állít Csollány Szilveszterről és a lélegeztetett betegekről a pszichoterapeuta

life.hu

5 tipp az intim egyensúly fenntartásáért

magyarnemzet.hu

Bangóné még nem adta vissza az országgyűlési mandátumát

szon.hu

Véletlenül lőtt a vadász, 2 kilométerrel odébb meghalt egy újfehértói ember - Nem érzi magát bűnösnek

origo.hu

Emiatt halnak meg sokan szex közben

nemzetisport.hu

Kerékpár: Bernal több műtéten esett át, súlyos állapotban van

origo.hu

Megbírságolta az egyik legnagyobb hazai biztosítót az MNB

nemzetisport.hu

Gyász: Amerikától Ausztráliáig – külföldön is megemlékeztek Csollány Szilveszterről

borsonline.hu

Ennek a 3 csillagjegynek minden sikerülni fog 2022-ben

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a svédek nem játszanák le a helyosztót, ha nem jutnak elődöntőbe

origo.hu

Csollány Szilveszter élete képekben