Sport

Észrevétlenül szurkol a Veszprémnek a csinos műsorvezető

Bors

2015. május 31. vasárnap 09:15

Szalay Edit csak észrevétlenül drukkolhat a veszprémi kézilabdacsapatnak Kölnben. Nem csoda, hiszen a BL-döntő műsorvezetőjeként szigorúan klubsemlegesnek kell maradnia.

Ahhoz képest, hogy Szalay Edit – némi túlzással élve – néhány éve még összekeverte a kézi- és a kosárlabdát, manapság már igen otthonosan mozog a sportág berkeiben. Sőt a Nagy Lacihoz vagy éppen Momir Ilicshez hasonló világsztárok előre köszönnek a csinos műsorvezetőnek, és a többi résztvevő csapat – Kiel, Barcelona, Kielce – is ismerős a számára.

– Kollégámnak, Kovács Áronnak köszönhető, hogy, ha nem is első pillantásra, de gyorsan szerelemre lobbantam a kézilabda iránt – árulta el Edit, akit a tavalyi budapesti női Final Four idején ismertek meg a szurkolók és a játékosok.

S alighanem remekül úszott a mély vízben, mert a finálé után az Európai Kézilabda-szövetség felkérte, csatlakozzon a kölni férfi Final Four műsorvezetői stábjához. – Ez lesz a negyedik Bajnokok Ligája-döntőm, így már belerázódtam, s amikor az idei kölni eligazítást tartották, szinte már mindegyik résztvevő csapat játékosát felismertem. Kedvenceim: Nagy László, akit magánemberként is tisztelek, Kiril Lazarovot, a Barcelona macedón átlövőjét pedig hihetetlen könnyedségéért csodálok.

Edit számára azonban az a legnehezebb feladat, hogy abszolút semleges legyen, még akkor is, amikor a veszprémiek lépnek pályára. Elvégre a kölni aréna német – lengyel és spanyol – szurkolóit nem érdekli a műsorvezető klubszimpátiája.

– A drukkerek jó, sőt tökéletes kiszolgálást várnak a műsorvezetőtől. Az a saját magánügyem, hogy Nagy Laciék játéka közben milyen feszültség tombol bennem, de – legalábbis kívülről – rezzenéstelen arccal kell tenni a dolgom. Az esetleges veszprémi siker a munkámért járó bónusz lenne.

77 millió forint a tét

A Bajnokok Ligája, illetve a Bajnokcsapatok Európa Kupája küzdelmeit először 1959-től rendezték meg a klubcsapatok számára. 1993-ban lett BL a sorozat neve. A legtöbb győzelmet, nyolcat a Barcelona aratta, a német Gummersbach 5 győzelemmel a második a sorban, majd 3–3 jutott a Kiel, a Dukla Prága, a Ciudad Real, a Minszk és a Magdeburg csapatának. Az egyetlen magyar gárda, a Bp. Honvéd 1982-ben nyert BEK-et. A négyes döntő idei győztese kb. 250 ezer eurót, azaz 77 millió forintot kap.

Jövőre is beszurkolják a döntőbe a csapatot

Mintegy másfél ezer magyar szurkoló biztatja a veszprémieket a húszezres kölni Lanxess Arenában. A legtöbben busszal és gépkocsival utaztak ki a német nagyvárosba, a tehetősebbek a repülőt választották. S alighanem a kint dolgozó magyarok is szép számmal képviseltetik magukat.

– A négy résztvevő klub mindössze ötszáz-ötszáz jegyet kapott, a többség helyben vagy az interneten keresztül rendelte meg a belépőket – mondta Baum Ferenc, a veszprémiek törzsszurkolója, aki évtizedek óta szinte minden külföldi portyájára elkísérte a csapatot. – Mi már csütörtökön délután elindultunk Kölnbe. Annál is inkább, mert a jövő évi Final Fourra is meg akarjuk venni a belépőket. Bízunk benne, hogy jövőre is kiszurkoljuk Nagy Laciéknak a négyes döntőt.

A veszprémi O-szektor képviselői egyébként pénteken a lengyel–magyar barátság jegyében közös fotózáson vettek részt az aréna előtt a Kielce szurkolóival. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16076930_auto_resized.jpg
origo.hu

Hofi Gézától Bródy Jánosig: ez a kultúra kommunista megszállása

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15960_resized.jpg?avcount=1686264606
origo.hu

Durván megalázta Curtis Majkát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16078651_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Hipoxia, ödéma, toxémia – elmagyarázza a tudós, mit érzett Suhajda Szilárd

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16078136_auto_resized.jpg
ripost.hu

Cseh Laci megverte a magyar bokszvilágbajnokot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16078494_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Ukrajna jegyzéket intézett az EU-hoz a Roszatom paksi projektje miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15955_resized.jpg?avcount=1686264606
origo.hu

Szörnyű hír érkezett a Família Kft. régóta betegséggel küzdő sztárjáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16078512_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Mexikóból szeretettel: a legjobb avokádókrém-receptek egy csokorba gyűjtve

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16075926_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Újabb riasztást adtak ki az ország egy részére: felhőszakadás és villámárvíz jön

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16077093_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Két vármegyére másodfokú riasztást adtak ki: erre kérik a lakosságot!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16078704_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Megfogtam a kezét és tudtam, már nem él" - szerelmes öngyilkosok Erdőkertesen: itt a vallomás

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/06/eY4NrtqJZgUXj8MIbJMZYq7xxgbOqvkKci0grzy6i0s/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RmMzg4NGUzZDFmMzRjYzNiODI2YzllZTBlNmE3OWZj.jpg
Gyász

Meghalt a legendás sportoló, családja megerősítette a lesújtó hírt

https://cdn.borsonline.hu/2023/06/xx8PuzNWdTFQIJXvn7O-UFEulzPLhRIHfVMRLUsYc4Q/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2E2YTNhZjczMDgwYjQ2MTRiYjliYzNhNGQ4MWIwMmQ4.jpg
Kézilabda

Orbán Viktor: Szép volt lányok, de június 4-én nem lehet nyerni!