Sport

Utcahosszal lett Európa-bajnok Hosszú Katinka

Bors

Létrehozva: 2014.08.18.

Nem volt ellenfele Hosszú Katinkának a berlini uszó Eb-n: 400 méter vegyesen nem ellenfeleivel, hanem az Európa-csúccsal versenyzett a hétfői döntőben. Ugyanitt Verrasztó Evelyn a hatodik lett.

Magabiztosan úszva, végig az élen haladva nyerte a berlini úszó Eb 400 méteres vegyesúszását Hosszú Katinka. A magyar versenyző végül 4:31.03-as időeredménnyel, új Európa-bajnoki csúccsal nyert, több testhosszt verve riválisaira.

Hosszúnak nem is a többiek, hanem az Európa-csúcs jelentette a legnagyobb kihívást: az utolsó pillanatig úgy tűnt ez is összejöhet neki, végül ez nem sikerült. A futam másik magyar indulója Verrasztó Evelyn a döntő során végig jól úszott, többször a dobogós helyen, vagy annak közelében állt, végül a hatodik lett.

Hosszú már a délelőtti előfutamban is nagyon magabiztos volt. Még edzőjeként dolgozó férjét Shane Tusupot is meglepte ezzel. – Csak meresztettem a szemem, látva Katinka sebességét – nyilatkozta az amerikai szakember.

– Jól esett az úszás, a 200 hát is tetszett, de este a 400 vegyesre fókuszálok – ígérte még az előfutamok után Katinka, aki háton a legjobb tizenhatba jutott.

A 400 méter gyorson induló Kis Gergő a nyolcadik helyen végzett.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek