Sport

Pokoli kínokat áll ki a bajnok sportoló

Sz. S.

Létrehozva: 2013.04.02.

A Tbilisziben újabb Eb-aranyérmet szerző birkózó, Lőrincz Tamás az akaraterő bajnoka. Kiderült: a versenyek előtti utolsó három napon mindössze egy liter folyadékot vesz magához, hogy hozza a súlyát.

Lőrincz Tamás komolyan fontolgatja: végleg hátat fordít a 66 kilós súlycsoportnak, mivel a versenyek előtt rendre kilenc kilót kell fogyasztania.

A ceglédi birkózó elmesélte a Borsnak, három hét alatt hogyan faragja le fölös kilóit.

– Ilyenkor háromszor három kiló távozik rólam – mondja Lőrincz. – Az étkezés minimalizálása nem jelent gondot, hiszen egy idő után összemegy a gyomrom, és nem gyötör éhségérzet. Annál inkább a szomjúság. 

A sportember csak izotóniás italt fogyaszt, cukortartalmút semmit, s e módszerrel hetente három kilót veszít. A végén csak arra ügyel, nehogy kiszáradjon. Az igazi erőpróbát azonban a hivatalos mérlegelés előtti három nap jelenti. Ilyenkor már összesen csak egy liter (!) folyadékot vesz magához. 

– Maga a birkózás már könnyű, ha túlteszem magam a szomjúságon. Amúgy az egész fogyasztás kizárólag akaraterő kérdése – folytatja.

Az olimpiai ezüstérmes egyébként olyannyira kiszáradt Eb-sikere után, hogy hazatérve az egyik ceglédi élményfürdőben három órán keresztül ki sem szállt a medencéből.

Lőrincz tréfálkozva hozzátette: a szovjet utódállamokat már kellően kiismerte, hiszen 2006-ban Moszkvában, most pedig Tbilisziben nyert kontinensbanjnokságot. Most már annak örülne, ha mondjuk Hawaii rendezne világbajnokságot, oda valahogy szívesebben utazna…

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek