Sport

Már a BL-ről szól a bajnokság is

Létrehozva: 2013.04.20.

Ma játszik a Bajnokok Ligájában még érintett Real Madrid, Barcelona, Dortmund és Bayern is. Mivel a bajnokság sorrendje eldőlt, a szombati bajnokikon is a BL-szereplés lesz a tét.

Özilnek előny a hazai pálya
Mesut Özil volt az, aki a Real–Dortmund 2-2-vel zárult BL-csoportmeccsen az utolsó percben betalált, megmentve ezzel a Realt a hazai vereségtől. A német futballista, aki csapatával együtt ma a Betis ellen játszik teljesen lényegtelen bajnokit, hiszen már úgyis a Barcelonáé a bajnoki serleg, azt mondja, örül, hogy ott focizhat, ahol felnőtt. A gelsenkircheni játékos nem tagadja, kettős győzelemmel lépnének tovább:
– Tiszteljük a Dortmundot, de nem félünk – mondja –, engem nem zavar, hogy Németországban lépek pályára, sőt, előnyt jelent a hazai környezet.

Klopp mellett szól a matek
A Dortmund elbukta a bajnokságot a Bayernnel szemben, de Jürgen Klopp edző szeme előtt ott lebeg a lehetőség, hogy élete első BL-elődöntőjén végre nemzetközi szinten is nagyot robbanthat imádott csapatával. A zseniális tréner, aki újra nagy csapatot csinált a Dortmundból – bizonyítja ezt két bajnoki címe – azzal a Real Madriddal meccsel, amelyet a csoportkörben otthon megvert 2-1-re, és idegenben is kis híján győzött (2-2). A mai, Mainz elleni bajnoki már csak ráhangolódás lesz a szerdai, Real elleni derbire, amelynek jó előjellel vág neki: a Dortmundnak jól megy a spanyol csapatok ellen, a Real viszont eddigi 24 németországi kupameccséből 17-et elveszített.

Messi nélkül nem megy
A héten elkezdte az edzéseket Lionel Messi, aki a múlt hétvégi bajnokit kihagyta, de a PSG elleni BL-negyeddöntőn be kellett cserélni, nélküle ugyanis nem működött a csapat, és kis híján kiesett a Barca a sorozatból. A Levante elleni bajnokin vélhetően nem lép pályára, vagy csak annyit, amennyi a felépüléséhez kell, mert együttese – amelynek mérlege kiváló, zsinórban 11 bajnokin nyert, és 98 rúgott góllal toronymagasan vezeti a bajnokságot – nélküle nyögvenyelősen muzsikál, ezt még a legnagyobb rajongóknak is el kell ismerniük.

Arjen Robben törleszteni akar
Arjen Robbennek van mit megtorolnia a Barcelona elleni BL-elődöntőn: a Bayern holland támadója ugyanis Real Madrid- és Chelsea-játékosként is sok nehéz pillanatot élt át, amikor a katalán csapat ellen lépett pályára. A holland válogatott játékosaként pedig 2010-ben vb-döntőt veszített el a spanyolok ellenében. A hétvégén a Hannover elleni bajnokin nyilván nem töri össze magát ő sem, ha egyáltalán játszik, hiszen kedden az év talán legfontosabb meccsét vívja a csapata a Barcelona ellen a BL-elődöntő első mérkôzésén.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek