Sport

Fáradt sztárok fociznak az Eb-n

S. T. R.

2012. május 3. csütörtök 21:15

Mindössze néhány napos pihenéssel fut neki a június 8-án kezdődő Európa-bajnokságnak a csúcsfocisták többsége. Az esélyekre is kihathat, hogy bírják majd a sztárok az embertelen terhelést.

 

Hiába beszélnek sokan elkerülhetetlen ­szín­vo­nal­esés­ről, az európai futballprogramot diktálók már-már embertelen tempót követelnek. A legtöbb labdarúgó legfeljebb két-három napot szusszanhat a bajnoki menetelés után, ám a gazdasági mutatókat szem előtt tartó klubok még ebből is elvesznek. A Real Madrid például temérdek pénzért Kuvaitba repíti a játékosait két nappal a május 13-i finis után, negyvennyolc órával azelőtt, hogy Cristiano Ronaldónak, ­Pepének vagy Fabio Coentraónak jelenése lenne a portugál válogatott edzőtáborában.


Vagy ott vannak a Barcelona válogatottjai: a május 25-i ­Király-kupa-döntő után két héttel az olaszok ellen kell játszaniuk Andrés Iniestáéknak, de Vicente del Bosque szövetségi kapitány már 26-án is pályára akarja küldeni az együttesét az ausztriai edzőtáborban... – Nem a legjobb ötlet, hogy szinte pihenő nélkül futballoznak a sztárok, bár ők már az idény előtt pontosan tudják, mi vár rájuk – vélekedett Juhász Roland, a belga Anderlecht légiósa. – Aki csak teheti, ad némi pluszpihenőt a játékosainak, csapattársam, a lengyel Marcin Wasilewski a családjával utazik Törökországba, ahol együtt lesznek ugyan a keret tagjai, ám inkább nyaralnak, mint a tornára készülnek.


Szó sem lehet hasonlóról a Bayern-focisták esetében. A németek május 19-én Münchenben vívják az évad legfontosabb meccsét (BL-döntő), hogy aztán három héttel később már topformában várják a portugálokat az ukrán–lengyel közös rendezésű Eb-n. – Néhány nap alatt nem lehet kipihenni a hetven-nyolcvan meccses idényt, ezért is esik folyamatosan a világversenyek színvonala – mondta Várhidi Péter, a magyar válogatott exkapitánya. – A játékosok túlterheltek, miközben a szezon közben értelmét vesztette az edzés. Nálam a német és a spanyol együttes a favorit, ám – egyebek mellett a fáradtsági faktor miatt – elképzelhető meglepetés. 

További cikkek

Botrány

Óriási fordulat: Nem Szilágyi Gerda írta a botrányos sorokat

Búcsú

Döntöttek, ide temetik Csollány Szilvesztert

Ez is érdekelhet