Mindmegette: Brokkolis-sonkás quiche

SÖTÉTZÖLD BROKKOLI ÍZLETES ÉS VÁLTOZATOSAN ELKÉSZÍTHETŐ ZÖLDSÉG. FOGYASZTHATJUK NYERSEN, SÜTVE, FŐZVE, PÁROLVA, LEVESNEK, KÖRETNEK ÉS RÁNTVA, DE AKÁR MÁRTÁSNAK IS KIVÁLÓ.
SÖTÉTZÖLD BROKKOLI ÍZLETES ÉS VÁLTOZATOSAN ELKÉSZÍTHETŐ ZÖLDSÉG. FOGYASZTHATJUK NYERSEN, SÜTVE, FŐZVE, PÁROLVA, LEVESNEK, KÖRETNEK ÉS RÁNTVA, DE AKÁR MÁRTÁSNAK IS KIVÁLÓ.

Hozzávalók 8 szelethez:

Tészta:

  • 200 g liszt + a nyújtáshoz
  • 120 g hideg vaj + a formához
  • 1 db tojás
  • 1/2 tk só

Töltelék:

  • 300 g brokkolirózsa
  • 4 db tojás
  • 250 ml főzőtejszín, vagy cukrozatlan habtejszín
  • őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 150 g reszelt sajt
  • 200 g sonka

Mindmegette

Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Elkészítés:

1. A lisztben morzsoljuk el a vajat. Adjuk hozzá a villával felvert tojást, a sót, 2-3 ek hideg vizet, dolgozzuk össze. Csomagoljuk folpakba, és pihentessük a hűtőben 30 percig.

2. Lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra a tésztát, majd béleljünk ki vele egy kivajazott piteformát úgy, hogy pereme is legyen. Szurkáljuk meg villával, aztán fedjük be sütőpapírral. Töltsük meg szárazbabbal, majd a 180 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig. Ha kivettük a sütőből, távolítsuk el a babot és a papírt.

3. A brokkolit sós vízben főzzük roppanósra, és csepegtessük le. A tojásokat verjük fel a tejszínnel, ízesítsük sóval és borssal. Keverjük hozzá a megtisztított, összezúzott fokhagymát és a sajtot.

4. Terítsük a brokkolit és a felkockázott sonkát az elősütött tésztára. Öntsük rá a tojásos-tejszínes keveréket, toljuk vissza a sütőbe, és süssük meg 35-40 perc alatt.

További receptekért keresse a Mindmegette magazint!