PR Cikkek

Mire kell figyelni, amikor csempét választunk a fürdőszobába? (x)

Címkék
tippcsempe

Létrehozva: 2022.03.29.

Módosítva: 2022.03.29.

A csempézés pofonegyszerűnek tűnik. Távolról. Ismeretlenül. Tudás hiányában. Aztán amikor kiderülnek a faramuci részletek, akkor az is nyilvánvalóvá válik, hogy bizony nem eszik olyan forrón a kását. Úgyhogy maradjunk az első, egyúttal legfontosabb lépésnél: melyik az a csempe, ami joggal viselheti a tökéletes jelzőt?

Forrás: Freepik

Színek, formák – és illatok helyett motívumok!

A fürdőszobába teljesen evidens, hogy olyan burkolat a megfelelő választás, ami bírja a gyűrődést. A folyamatos pára és nedvesség az egyik olyan fizikai kihívás, ami nem megelőzhető. Még szellőztetéssel sem. Így a lecsapódó víz és a rettegett vízkő megjelenése csak a következmények egy kis százalékát alkotja. De természetesen ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy a negatívumokra érdemes koncentrálni. Korántsem. Csak ha ezekkel a tényezőkkel tisztában vagyunk, akkor a saját döntéseinket egyszerűsíthetjük le, hiszen esélytelen rosszul határozni.

A fizikai, mechanikai hatásokkal szembeni maximális ellenállás tehát alapvető elvárás. Ami ezek után jön az a méret megálmodása. Nagyon szép, sőt extra látványt nyújt az apró méretű csempe, ezt senki sem vitatja. De azért ildomos még ideje korán végiggondolni, hogy pontosan mibe kerül ez a fajta „elaprózás”. S nemcsak az anyag négyzetméterára szempontjából, hanem a munkaköltséget alapul véve. Hiszen az azonnal felmérhető, hogy a miniatűr csempemozaikok felhelyezése nem kicsit idő- és energiaigényes feladat. Ez sem gond, a szakemberek nyilván teljesítik a kéréseket, csupán jó, ha még a megbízás előtt egyértelművé válik, hogy ennek a forgatókönyvnek a kivitelezése drágább, mint az átlag.

Ha a paraméterek stimmelnek, akkor jöhetnek az esztétikumot körülíró jellemvonások. A színek, az esetleges minták, motívumok, valamint a fénytörés milyensége. Matt vagy fényes variáció egyaránt választható, viszont a vízcseppek számának fényében érdemes azt a típust preferálni, ami kevesebb törődést igényel a mindennapokban. Mert a csempék folyamatos áttörlésére valószínűleg nap, mint nap nincsen sem idő, sem lehetőség.

A fürdőszoba színei jó kiindulási pontként szolgálhatnak, ám a csempe akár kirívó kontrasztot is alkothat. A végeredmény így is, úgy is szemrevaló. Ami mindenkor a legfőbb jótanács, hogy az egyéni ízlés hangja az, ami mérvadó. Mivel a burkolás hosszútávú beruházás, ezért kényelmetlen kompromisszumoknak helyük nincsen. Ráadásként a kivitelezést a legjobb szakemberre bízni, aki pontosan tudja, hogy mit miért csinál. Aki önmagában a minőségi munkavégzés biztosítéka. Így a gyerekbetegségek és az egyéb roppantul kellemetlen, idegőrlő és költséges negatív fordulatok teljes mértékben kikerülhetőek.

Mennyi az annyi?

A melegburkolatok felhelyezése, azaz a burkolási munka ára egyetlen átlagszámítással nem határozható meg. Eleve nem mindegy, hogy az alapanyag négyzetmétere mennyibe kerül, és akkor még a munkadíjről nem is beszéltünk. 2-3 ezer forintból már kihozható a munka négyzetméterenként számolva, de a nyolcezres, sőt speciális csempék esetén a 18 ezres tétel sem ritka. Így aztán minden esetben a legjobb a konkrétumokra alapozni, és szakemberrel megterveztetni a részleteket.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27617_resized.jpg?avcount=1714494010
origo.hu

Ilyen büntetésre számíthat a bőnyi diáklány, aki megkéselte osztálytársát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27609_resized.jpg?avcount=1714494010
origo.hu

Brutális támadásra készülnek az oroszok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171871_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Őt választotta: vele tölti minden szabadidejét a Házasság első látásra sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172724_auto_resized.jpg
ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174400_auto_resized.png
hirtv.hu

Bőnyi késelés: megszólalt a rendőrség + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27610_resized.jpg?avcount=1714494010
origo.hu

Dundikát sokkolta Hugh Hefner legendás villája

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175912_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Szuper hírt jelentett be Marco Rossi: ezt mindenkinek látnia kell

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714494010
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173737_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Harry herceg visszatér Angliába, hatalmas lépest tesz Katalinék felé

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/qYarjVyF3BBjFGbp-zfy1kIrvMtBX6jf0THtRfTrv3k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y5NjRiMjMwZjZjZTQ5MDRiMjU3NDUwMjhmNWQ0OWMz.jpg
PR Cikkek

Hogyan legyünk környezettudatosak a tavaszi nagytakarítás során? (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/Ulh7JX0BCTkrNZ6A1-HjMK0APmr6zXsgfJD4Snluds8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzEzMmQ0YThmNWU4ZjQwMDM5NzA1MDFhNjFjYzIxMWQx.jpg
PR Cikkek

Hogyan segíthet a Tevékenységeim az Ön vállalkozásának? (x)