PR Cikkek

Az előszoba dekorálása, kialakítása (x)

Bors

2021. március 31. szerda 14:20

Az előszoba a lakásunknak az a pontja, amelyre nem fordítunk kellő időt és energiát, pedig ez az a hely, amit a vendégeink legelőször meglátnak és az előszobával kapcsolatban alakítják ki a lakásunkról az első benyomásukat, amely nagyon meghatározó lehet. Ha szeretnénk a vendégeinkben kellemes és jó benyomást kelteni, akkor törekedjünk arra, hogy az előszoba ne csak komfortos és tiszta legyen és ne csak a funkcióját töltse be, hanem vibráljon és legyen stílusa. Mutatjuk is, hogyan tehetjük varázslatossá a lakásunknak ezt a szegletét.

Forrás: New Africa / Shutterstock

Színek, formák és képek

Az előszoba ugyanúgy megérdemli a tervezést, mint a lakásunk többi szobája. Miért ne lehetne az előszoba falait is színes képekkel, grafikákkal, esetleg családi fotókkal dekorálni? Egy-egy mesteri festmény, kép kihelyezésével az előszoba fala fókuszponttá is alakulhat, és oda vonzza a vendégek tekintetét.

A színekkel trükközhetünk is. Ha szeretnénk az előszobát kisebbnek láttatni, használjunk sötétebb színeket a falak festésénél. Ha tágasabb hatást szeretnénk elérni, akkor a vízszintes falcsíkozással ezt könnyedén elérhetjük. Ha nagy belterű a lakásunk és szeretnénk ezen változtatni, akkor csak annyi a dolgunk, hogy a mennyezetet és az oldalsó falakat más-más színekre festjük.

Előszobai lámpatestek

Az előszobába is válasszunk valamilyen dizájnos lámpatestet. A lámpának nem csak funkciója lesz, hanem dekorálhat is, és a fény hatására az előszoba nagyobbnak is tűnik, mint amilyen valójában. Azzal is növelhetjük némileg a teret, ha a falra egy nagyobb tükröt szerelünk.

A szőnyeg, mint az előszoba dísze

Az előszobába általában futószőnyeget helyeznek az emberek. A futószőnyeg legyen kényelmes, dizájnos, puha, könnyen tisztítható és színes, hogy már az ajtón belépve is jobb kedvre derüljünk.

Cipőtartó, ami ülőhely is

A cipőinket tárolni is szükséges valahol. Ma már nagyon dizájnos darabok közül válogathatunk, hiszen egyes cipőtartók nem csak egy funkciót töltenek be, hanem ülőalkalmatosságként is működnek és nagyon jól feldobják az előszoba hangulatát.

Egy cipőtartó segítségével a cipők nem hevernek szanaszét az előszobában, hanem szép rendben sorakoznak majd a cipőtartón. A cipő fel - és levételét könnyíti meg, ha olyan cipőtárolót vásárolunk, amelyre kényelmesen le is tudunk ülni. A cipőtartók formája, stílusa és kialakítása végtelen. Választhatunk cipőszekrényt, cipőfogast és cipőtartó állványt is. Ha a kényelem és a praktikum kombinációját keressük, akkor számunkra egy többfunkciós ülőpad és komód lesz a megfelelő, amelyre rá is ülhetünk, cipőket is tárolhatunk benne és még dekorálhatjuk is, például egy cserepes virággal.

Dekoratív tárolóládák

Azok, akik nem szeretik az előszobában sem a rendetlenséget, válasszanak a szépséges tárolóládák közül. Ezekben a ládákban sok mindent elrejthetünk és remekül lehet velük az előszobát dekorálni is. Ha az otthonunkba minőségi kiegészítőt keresünk, az egyik a tárolóláda lehet, hiszen praktikus, stílusos és az egyediségükkel bizonyára már az első pillanatokban lenyűgözzük a vendégeinket.

További cikkek

PR Cikkek

A kapcsolati erőszak ne legyen többé tabutéma! (x)

PR Cikkek

A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM (x)

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

BL: nem játszhatnak Franciaországban az oltatlan Chelsea- és Real-játékosok

borsonline.hu

A szíven döfött Sándor utolsó szavai: Betörőt fogtam, megszúrtak

travelo.hu

Hihetetlen látvány: havazott a Szaharában

vg.hu

Visszavonulót fújt a forint

feol.hu

Kigyulladt egy szemétledobó Székesfehérváron, 30 embernek kell elhagynia a lépcsőházat

origo.hu

Óriási, érintetlen korallzátonyra bukkantak Tahiti partjainál

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a szárnyaló Montenegró a horvátokat is elpáholta

vg.hu

Hatékonyabb lehet az omikron ellen a Szputnyik a Pfizernél

szon.hu

Pikáns jelenet - melltartóban táncol Barbi (videó)

vg.hu

Katonákat küldenének Romániába

origo.hu

Már Magyarországon is rendelhető az új Opel Astra, az árától hanyatt fog esni

origo.hu

Fontos határidő jár le ma a gyermeket nevelők adó-visszatérítésénél