Minden mozdulatában ott van a szeretet és a törődés, amit nemcsak a családja, de az emberek felé is nap mint nap megmutat. Bódi Margó nem mindig tudta, hogy mivel szeretne foglalkozni, a főzésre pedig egy probléma okán kapcsolt rá.
"Fiatalasszony koromban nem tudtam, hogy ennyi mindenre képes vagyok. Például sosem hittem volna, hogy színpadon fogok állni és énekelni. A CD-gyártással együtt viszont a bevételünk is megszűnt. Gondolkodtam rajta, hogy mivel tudnék segíteni: mit tudok adni a gyerekeimnek, vagy éppen mi az, amit én ebbe a családba képes vagyok beletenni."
Ott egy família, a bevételünk pedig nulla volt. Végül a főzéssel tudtam segíteni a családomat
– kezdte Bódi Margó a hot! magazinnak.
Nem hitte volna, de azonnal kiemelkedő sikert ért el a könyveivel. A pénzkeresésen túl a főzés szeretetéről is mesélt, miközben kezünkbe nyomott egy szép adag bodagot, amit a menyével, Ginával közösen sütöttek az egyik divatmárka Czukormadár Gypsy elnevezésű kollekciójának bemutatója alkalmából.
"Lehetett volna az, hogy elmegyek, veszek ruhákat, és kimegyek a piacra árulni őket, de a főzés kézenfekvő volt, arról nem is beszélve, hogy rengeteg régi ételt mentettünk meg ezzel. Nagyon fontosnak tartom, mert kihalófélben vannak az ételek, a népviselet és a roma nyelv is. Ezt az unokáknak is igyekszem átadni; még ha nem is fogják tartani a hagyományt, legalább van róla tudomásuk, és nem lesznek elveszve, ha megjelennek egy roma lagziban vagy összejövetelen" – árulta el Margó.
A családanya arra is kitért, hogy náluk miért vannak úgy felosztva a férfi és női szerepek, ahogy.
„Nálunk az a mondás, hogy a férfi vágja a fát, a nő gyúrja a tésztát. Ne fordítsuk már meg! Az milyen már, hogy idehívom a férfit a konyhába vagy én odamegyek fát vágni? Mindenki tudja, mi a feladata, és akkor nem vesznek össze, és a válás is kevesebb lesz. Vannak íratlan törvények, amiket otthon tanultunk."
Mivel főzni szeretett és tudott is, ezért döntött úgy, hogy magasabb szintre emeli a családi gasztronómiát, és kiad egy szakácskönyvet. Akkor még nem hitte, hogy ennek akkora sikere lesz, hogy majdnem megelőzi a világ egyik leghíresebb aktív séfjét.
"A megjelenés után sétáltam egy plázában, elmentem a könyvesbolt előtt, ahol egy táblára krétával rá voltak írva az akkori legnépszerűbb könyvek: az első helyen Gordon Ramsay kötete szerepelt, alatta pedig az enyém. Meg sem közelítem őt, de ez mégiscsak egy remek visszajelzés. Olyan jól ment a könyv, hogy írtunk egy másodikat; az is jól ment, de abbahagytam, mert addigra nagyon sok lett az elfoglaltságom, hiszen a fellépések mellett még a TV Paprikán is volt főzőműsorunk. Ma pedig bárhova hívnak, megyünk. Most ide hívtak bodagot sütni, mi pedig jöttünk. Közben kitalálták, hogy menjek fel a kifutóra is, amit először ugyan nem akartam, de végül szuper volt."
A születésnapja alkalmából Margó kiadott egy dalt a férjével, Bódi Gusztival Boldogságo Dáv Tu címmel, amely magáról az érzésről szól.
A hazai sztárok közül nem Margó az egyetlen, aki úgy dobott piacra szakácskönyvet, hogy nem a konyhába szól a végzettsége; például Bangó Margit és Gáspár Bea is jelentettek már meg recepteskötetet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.