Nem is tudná elképzelni a közelgő ünnepi időszakot finomságok nélkül, Galamb Alex. Az ország kedvenc roma pékje, már adventben is meglepi a szeretteit, különböző süteményekkel.

Alex egyik kedvenc édessége, a diós kalács. Az elismert pék a süteményt egy kiló lisztből készíti. Ehhez hozzátesz még egy deka sót, 10 deka kristálycukrot 10 deka teavajat, 3 darab tojást, és fél liter tejet.
"A száraz összetevőket a vajjal együtt egy mély tálba szórjuk, majd a két darab élesztőt is hozzáadjuk. Utóbbiakat felfuttatni nem fontos, de arra vigyázni kell, hogy ne érintkezzenek közvetlenül a sóval" – mondta a pék.
Ha mindezzel megvagyunk, egy kancsóba beleütünk három tojást, illetve egy teljes üvegcse rum- és vaníliaaromát. Ezt követően annyi tejet öntünk hozzá, hogy összesen fél liternyi folyadékot kapjunk!
– szögezte le Galamb Alex.
A pék elmondása szerint ezekből az alapanyagokból áll össze a tészta. Persze a tölteléket is érdemes odafigyeléssel készíteni.
"A darált diót egy kevés tejjel, vajjal, cukorral, fahéjjal és vaníliás cukorral jól összedolgozzuk."
Alex elmondása szerint, a tésztából két cipót formázunk, majd fél órás pihentetés után egy-egy téglalapot nyújtunk belőlük. A lapokat megkenjük baracklekvárral, és a tölteléket is rájuk helyezzük. A téglalapokat feltekerjük, majd hosszában kettévágjuk, hogy végül befonhassuk.
A kalácsokat sütés előtt érdemes tojással megkenni.
Alex számár fontos, hogy a gyermekeinek felhőtlen életet biztosítson. Neki nem adatott meg a gondtalan élet, és azt szeretné, hogy a két fiának és a lányának soha ne kelljen nélkülöznie.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.