Süssünk kenyeret datolyaszilvával!

Süssünk kenyeret datolyaszilvával!

datolyaszilvás kenyér
PUBLIKÁLÁS: 2013. október 09. 10:47
Hozzávalók:

A datolyaszilva egy igazán rendkívüli őszi és téli gyümölcs, melyet nyersen vagy meghámozva egyaránt lehet fogyasztani, de pékáruknál is szívesen felhasználják. A datolyaszilvát nevezik még kakiszilvának is, de mivel egy étel elkészítéséről van szó, ez utóbbit most inkább mellőzzük.

Hozzávalók:

  • 3/4 csésze granulált cukor
  • 2 nagy tojás
  • kakiszilva-datolyaszilva-kenyer
  • 1/2 csésze növényi olaj
  • 1 csésze hámozott és zúzott datolyaszilva
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 1/2 csésze szitált liszt
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1/2 kiskanál só
  • 1/2 csésze aprított pekándió
  • 1/2 csésze mazsola(szőlő)

A datolyaszilvás kenyér elkészítése

Melegítsük elő a sütőt 160 °C fokra. Zsírozzuk be egy 22 x 12 x 7 cm sütő tepsi alját.Egy nagy tálban verjük fel a cukrot, tojásokat és növényi olajat.Egy kis tálban keverjük össze a datolyaszilva pépet a szódabikarbónával. Adjuk hozzá a cukros keverékhez, és jól keverjük össze.

kenyér

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, fahéjat és sót. Adjuk hozzá a pekándiókat és a mazsolát. Ezt keverjük bele a datolyaszilva/tojás keverékbe, majd öntsük bele az előmelegített tepsibe.

Süssük kb 1 óra 15 percet, fogpiszkálóval beleszúrhatunk a közepébe, s ha a fogpiszkáló tiszta marad, akkor már kész is van.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.