Újabb csavar: Benkő mégis perli a taxist

Fura helyzet alakult ki az omegások és a taxis botrányában: egyszerre két szakember is elvállalta a megvert zenészek ügyét. Benkő László ugyanis ügyvédje tudta nélkül jogi képviselőt váltott.
Fura helyzet alakult ki az omegások és a taxis botrányában: egyszerre két szakember is elvállalta a megvert zenészek ügyét. Benkő László ugyanis ügyvédje tudta nélkül jogi képviselőt váltott.

Lehet, még­is perel Benkő László? Szerkesztőségünkbe ugyanis levél érkezett: dr. Nagy Gábor ügyvéd többek között jelezte, az Omega billentyűsének, ellentétben a megjelentekkel, sem jogában, sem érdekében nem áll, hogy leállítsa a verekedő taxissal szemben indult pert.

Mint ismert, a múlt hétvégén kórházban kötött ki Benkő László és az Omega dobosa, Debreczeni Ferenc, miután a taxis helybenhagyta őket. Kezdetben Benkő László is úgy vélte, a taxis hibázott, később azonban még egy magazinban is hatalmas fotón nyújtott békejobbot a taxisnak.

Az ügyvéd leveléből azonban az is kiderül, abban sincs egyet­ér­tés, ki védi az omegásokat. Nagy Gábor azt is sérelmezte, hogy lapunknak korábban dr. Futó Barnabás szólalt meg Benkő jogi képviselőjeként.

– Nagyon régóta, 1982 óta ismerjük egymást Benkővel és a többi taggal – mondta megrökönyödve a Borsnak dr. Futó Barnabás. – Az Omegát mint céget még én alapítottam. Az együttes tagjaival szinte családtagok vagyunk. Nem tudtam, hogy Benkő a továbbiakban nem kívánja, hogy képviseljem, ez engem meglepetésként ért – árulta el Futó.

S hogy miért ő képviselte eddig Benkőt? – Az ominózus nap hajnalán Laci felhívott, elmesélte, mi történt, és arra kért, járjak el az ügyében. Nyilván, mivel nagyon régóta ismerjük egymást, és mivel éppen Budapesten kívül a szabadságomat töltöttem, nem írtunk alá semmiféle meghatalmazást. De az is egyértelmű, hogy amint tárgyalásra került volna a sor, azonnal, a formalitásokat betartva, hivatalosan jártunk volna el. Ha Benkő László nem kívánja, hogy a jövőben én képviseljem, elfogadom a döntését.

Törvényes, ha a „szokásos” ügyvéd mellett, helyett másik jogi képviselő veszi át az ügyet. A különös csak az, hogy erről dr. Futó Barnabás miért a Bors újságírójától értesült. Az Omega billentyűsét nem értük el.