Találja ki, melyik alakítását bánta meg a hollywoodi színészlegenda!

Anthony Hopkins nem tűnik olyan embernek, aki bármit megbán éle­tében. Márpedig az Oscar-díjas brit színész épp pályafutása legnagyobb alakításával kapcsolatban elégedetlen, pe­dig annak nemcsak az aranyszobrocskát, de nemzetközi hírnevét is köszönhe­ti. Hopkins az Entertainment Weeklynek adott interjúban most először árulta el: úgy érzi, egy kissé túlzásba vitte Hannibal Lecter karakterét.

– Nem kellett volna ilyen ré­mes szörnyeteget teremtenem, ez az egyik, de a legnagyobb hiba, hogy ezt még kétszer megismételtem – utalt a színész A bárányok hallgatnak sikere után készült Hannibal és A vörös sárkány című filmre, amelyekben újból eljátszotta Lectert. A sztár megbánása ellenére a mai napig nem idegenkedik a gonosz vagy legalábbis ellentmondásos karakterektől.

A Westworld Dr. Fordja az első tévésorozat-főszerepe, amit a forgatókönyv elolvasása után azonnal elvállalt.

A legendás színész szerint hiba volt elvállalni a folytatásokat

– Megkérdeztem, milyen figura ez, aki létrehozza ezt a különös világot. Olyan, mint Walt Disney? Azt felelték, inkább olyan, mint Frankenstein. Azonnal igent mondtam – meséli Hopkins, aki természetesen nem árulhatja el, visszatér-e a következő évadban.

– Prózai oka van: magam sem tudom biztosan, mi lesz a sorsa – mondta. – Nyilván, ha elmondanák, meg kéne öljenek.