Tacepaón üzentek kollégái Kulkának

Kulka János szerdán a családja kíséretében elhagyta a kórházat, mivel egy hónappal ezelőtti agyi infarktusa és életmentő műtéte után már nem szorul huszonnégy órás or­vosi felügyeletre. A művész még bottal közlekedik, jobb oldala alig mozog, nehezen kommunikál, de állapota napról napra ja­vul. Információink szerint szerettei egy percre sem hagyják magára és imádott kutyája is mellette van.

Kollégái is re­ménykednek mi­előbbi felépülésében. A Katona József Színház társulata tárt karokkal várja vissza.

Már több színésztársa megkereste az otthon lábadozó művészt © Móricz István

– Az aulában kifeszítettünk egy hatalmas tacepaót, amelyre mindenki ráírta a saját kedves kis üzenetét Jánosnak. Ezzel je­leztük neki, hogy szeretjük, szorítunk érte és várjuk vissza. Én még nem mertem felhívni, nem tudtam örülne-e neki, de már többen beszéltek vele, és reméljük, hamar újra velünk lesz – mondta a Borsnak Ujlaki Dénes színész.

Kulka gyógyulása hónapokig eltarthat.

– A rehabilitációt mindig személyre szabjuk. Arra törekszünk, hogy a sérült agyi sejtek funkcióját átvegyék az egészségesek. Általában egy-másfél év alatt sikeresen áttaníthatók a sérült funkciók, de ez a sérülés mértékétől függ – adott általános felvilágosítást lapunknak dr. Kapás István professzor, hozzátéve, hogy gyógytornász és logopédus segíti a betegek gyógyulását, sokszor azonban szükség van pszichológusra is.