Pintér Tibor éjszakánként készítette fel szerelmét az érettségire

A világirodalom leghíresebb szerelmes drámáját húzta az érettségin Pintér Tibor fiatal párja. Szerencséje volt, a színész előtte alaposan elemezte vele a témát.
A világirodalom leghíresebb szerelmes drámáját húzta az érettségin Pintér Tibor fiatal párja. Szerencséje volt, a színész előtte alaposan elemezte vele a témát.

Sosem zavarta Pintér Tibort, ha a barátnői több mint húsz évvel fiatalabbak voltak nála, sőt most az sem okozott számára gondot, hogy szerelme, Frida csak most érettségizett. Sőt komoly szerepet vállalt a felkészülésében.

– Nagyon jó eredményei lettek, ma­gyarból „jó” értékelést kapott. Nagy szerencséje volt, ugyanis a Rómeó és Júliát húzta ki a szóbelin, amit együtt elemeztünk éjszakánként. Igyekeztem neki a lehető legtöbbet segíteni a felkészülésben, sokak szerint ez fura vagy kellemetlen volt, pedig szerintem egy társas kapcsolatban segítenünk kell egymást. Ha minden jól megy, szeptembertől a Testnevelési Egyetemre fog járni. Közben a Nemzeti Lovasszínháznál is elkezdett dolgozni: reggelente a lovak etetésében és a takarításban segít. Nagyon ügyesen csinálja, emlékszem, az első al­kalommal még rohant vissza hozzám, mert nem bírt a jószágokkal, de mostanra igazi profi lett. Fridi képzett táncos is, már három darabban dolgozunk együtt – mesélte Pintér.

Shakespeare Rómeó és Júlia című művét alaposan átrágta Fridával a színész © The Redlist

A színészt az utóbbi időszakban mintha kicserélték volna: megvált jellegzetes loboncától, és kevesebb nyilvános szereplést vállalt, hogy a magánéletére koncentrálhasson.

– Alapvetően agglegény tí­pus vagyok, de könnyen beengedek az életembe valakit. Egy igényes asszony mindig jó a háznál, mert engem is nagyobb figyelemre ösztönöz, legyen szó önmagamról vagy a környezetem tisztán tartásáról. Frida csak 21 éves, így ennél tovább még nem gondolkodunk: nem jött szóba köztünk a családalapítás, házasság. Kipróbáljuk az együttélést, illetve az együttutazást, a nyáron szinte egy percet sem töltünk itthon: Magyarországot, Ro­mániát és Né­met­országot járjuk a Nemzeti Lovasszínház produkciói­val – mesélte Te­nya.

© Facebook