Pécsi Ildikó: Egy percet sem tudnék élni a férjem nélkül!

Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos ötven éve rajongásig szereti egymást, pedig mindkettőjük hivatása bőven adott volna okot a féltékenységre. Az olimpiai bajnok focista és a gyönyörű színésznő kapcsolata azonban máig irigylésre méltó.

Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos ötven éve rajongásig szereti egymást, pedig mindkettőjük hivatása bőven adott volna okot a féltékenységre. Az olimpiai bajnok focista és a gyönyörű színésznő kapcsolata azonban máig irigylésre méltó.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész nemrég ünnepelte az ötvenedik házassági évfordulóját az ő „édes jó Lajosával”, akivel 1969-ben tett fogadalmuk óta feltétel nélkül szeretik egymást.

Noha mindkettőjüknek bőven akadt udvarlója, hisz Pécsi Ildikó akkoriban már az egyik legfelkapottabb színésznő volt, Szűcs Lajos pedig profi futballista, aki a világot járta, mégsem tudott senki sem kettejük közé férkőzni.

Sosem voltak féltékenyek egymásra, pedig rajongókban nem volt hiány © Végh István

– Az én édes jó Lajosommal január 4-én ünnepeltük az aranylakodalmunkat, és az első „igen” kimondása óta minden percben együtt vagyunk – kezdte lapunknak a hetvennyolc éves színésznő, majd bevallotta: szerelmük hajnalán azért akadt, hogy mellőzniük kellett egymás társaságát férje imádott hivatása, a futball miatt.

Albert Flórián (balról), Szűcs Lajos, Novák Dezső és Varga Zoltán az Üllői úti Fradi-pálya makettjét tanulmányozza 1968-ban © Fortepan

– Focistafeleségként gyakran csak a tévében láttam a férjemet, éppen ezért egy meccsét sem hagytam ki, epekedve vártam a közvetítést, aminek a vége egyet jelentett azzal, hogy hamarosan újra találkozhatok a szerelmemmel. Amint leszállt a repülője, én ott vártam őt egy bőrönddel, amiben tiszta ruhák voltak neki a következő bajnokságra. Rendkívül büszke voltam, hogy egy olimpiai sportoló a párom, és engem választott, miközben nők ezrei rajongták körül. Egyébként soha egyikünk sem volt féltékeny a másikra, megbíztunk egymásban és a környezetünkben, akik pontosan tudták, hogy minket Isten is egymásnak teremtett – mondta elérzékenyülve Pécsi Ildikó, aki mindenkinek ilyen kapcsolatot kíván, mint az övék.

Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos ma is ugyanolyan szerelmesen néz egymásra, mint 1969-ben, az esküvőjükön

– Noha kezdetben akadt, aki a korkülönbség miatt nem jósolt túl hosszú életet a kapcsolatunknak, de én mindig is tudtam, hogy egyszer, ha eljön a búcsú ideje, hálás leszek még, hogy idősebb vagyok az én édes jó Lajosomnál. Mert egy biztos: egy percet sem tudnék élni nélküle!

A gyönyörű színésznő 1962-ben, az Aranyember forgatásán © Fortepan

Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors