Klárika nélkül bulizott a nyolcvanéves Korda György

Nyolcvan évhez minimum nyolc nap ünneplés dukál. Így gondolja ezt Korda György is, aki csütörtök este már a sokadik szülinapi partiján vett részt, ám ezúttal imádott Klárikája nem tudott vele tartani.

Nyolcvan évhez minimum nyolc nap ünneplés dukál. Így gondolja ezt Korda György is, aki csütörtök este már a sokadik szülinapi partiján vett részt, ám ezúttal imádott Klárikája nem tudott vele tartani.

A sláger- és pókerkirály január 4-én ünnepelte 80. születésnapját, ahogyan arról a Bors is beszámolt, akkor csak a szűk baráti kört látták vendégül. A buli folytatásaként azonban január 10-én rajongói és pályatársai köszöntötték Gyuri bácsit a Korda Piano Bárban. Az ünnepség egyben a hely hivatalos megnyitója is volt.

Este kilenc körül egymás után gördültek az autók a Korda Villa elé, elegánsabbnál elegánsabb rajongók és ba­rátok érkeztek, hogy köszöntsék az ott élő legendát. A vendégek között természetesen ott volt Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas színművész és a Neoton Família sztárja, Csepregi Éva is.

Csepregi Éva és Sasvári Sándor köszöntötte kedvenc kollégáját © Bánkúti Sándor

– A hetvenes évek ele­jén rengeteget turnéztunk Gyu­rival, és egyszerűen imádták őt a negyvenes tanárnők – emlékezett vissza nevetve az énekesnő, aki elmesélte azt is, hogy mindketten na­gyon izgulósak, ezért a humor mindig a fellépések elengedhetetlen kel­léke volt. – Gyurit egyszer a színpadon tréfálták meg zenésztársai. Éneklés közben fel kellett volna kapnia egy széket, de azt előtte leragasztották – mesélte az énekesnő.

Ismeretlen rajongók is tiszteletüket tették © Bánkúti Sándor

A történetre Gyuri bácsi is nevetve gondolt vissza, és elismerte, hogy ő valóban mindig nagyon izgult, de amióta feleségével lépnek fel, nincsenek ilyen gondjai. A színpadon már csak az éneklés és a közönség számít.

– Tisztán em­lékszem, arra, amikor először hallottam Csepregi Évit énekelni. Nem kellett hozzá nagy tehetség, hogy megállapítsam, egy rendkívül különleges lány­ról van szó – di­csérte vissza kolléganőjét Korda György.

Balázs Klári nem lehetett a vendégekkel, mert Fánit ápolta © Bánkúti Sándor

Este tizenegyig, amíg a Bors stábja jelen volt, Klárika nem tudott a vendégekkel foglalkozni. Később is csak egy pár percre jelent meg, mert neki ápolónőként kellett helytállnia, ugyanis kiskutyájukat, Fánit nemrég hasnyálmirigy probléma miatt műtötték.

– Egyre jobban van a mi kis ékszerdobozunk, de azért a gyógyulás még hosszú fo­lyamat lesz. Ettől függetlenül remek hangulatú este volt. Az ünneplés természetesen még két napig folytatódik, szívesen látunk mindenkit a valóra vált álmunkban, a Korda Piano Bárban.