Király Linda: Fontosabb a tehetség a külsőnél

Király Linda az elmúlt éveket komoly önismereti munkával töltötte, aminek köszönhetően sokat megtudhatott magáról. Rájött például, hogy tudat-alatti változással kövezte ki maga előtt a sikerhez vezető utat.
Király Linda az elmúlt éveket komoly önismereti munkával töltötte, aminek köszönhetően sokat megtudhatott magáról. Rájött például, hogy tudat-alatti változással kövezte ki maga előtt a sikerhez vezető utat.

Bár sokan azt gondolják, hogy Király Linda súlygyarapodásának hátterében pajzsmirigygondok állnak, a probléma gyökere ennél sokkal mélyebbről ered.

Azokból az időkből, amikor Linda nem csupán gyönyörű, de nádszál vékony énekesnőként igyekezett érvényesülni. Linda bár ritkán beszél a külsőségekről, most a Peller Mariann által vezetett Feel SOUL Good lélekközösség beszélgetésén mégis kivételt tett. Arra hívta fel a figyelmet, hogy minden fizikai probléma lelki okokra vezethető vissza, első sorban a lelkünk az, amit karban kell tartani.

2002-ben énekelte a Big Brother valóságshow főcímdalát © Bors

– A pajzsmirigyproblémám akkor jelentkezett, amikor ötéves lemezszerződést ajánlott az Universal Music, tehát óriási szakmai elismerés ért – mondta Király Linda. – Fontosnak tartom, hogy mindenki szánja magára azt az időt, hogy megtalálja a saját útját. Onnantól kezdve, hogy rálépünk erre az útra, minden megváltozik körülöttünk.

A kisugárzásunk és a visszajelzések is megváltoznak. De nagyon fontos, hogy mindez csak egy átmeneti állapot, nem állandó vagy végleges. A siker és a tehetség nem mérhetô kilókban.

Betegsége mellett ez is lehetett olyan hatással az énekesnőre, hogy elkezdtek felszaladni rá a kilók.

2013 - Mikor ötéves lemezszerző­dést kötöttek vele, kialakult pajzsmirigybetegsége is © Vadnai Szabolcs

– Az, hogy ez az egészségügyi állapot és a súlygondok elindultak nálam, úgymond rákényszerítettek arra, hogy elinduljak az önismeret útján. Ezek a körülmények segítettek abban, hogy jobban megismerjem magam, ami nagyon fontos egy elôadó életében, ha hitelesen akarja átadni önmagát a közönségnek.

– Hiszek abban, hogy minden betegség lelki okokra vezethető vissza. Miközben amellett álltam ki, hogy a tehetség és a külső adottságok nem függnek össze, jelentkezett a pajzsmirigyproblémám, aminek következtében elkezdtek felszaladni rám a kilók. Ez nem tudatosan történt, hanem lényegében a gondolataim jelentek meg így.

2018 - Idén már többen megjegyzést tettek a súlyára, volt, aki nyilvánosan is © Végh István

Közben az a pozitív visszaigazolás ért, hogy miközben jöttek fel rám a kilók, ugyanolyan sikereket értem el az éneklésben, mint korábban, tehát sikerült bebizonyítanom azt, hogy a tehetség és a külső tényleg nem függ össze.

A karrierje kezdetén sok emberben csalódott. Talán a lelke és a külvilág közé állított kilók segítettek neki az elszigetelődésben? Mindenesetre Linda kiállt az értékrendje mellett, és elmondása szerint egy tanulási folyamaton is elindította a pajzsmirigyprobléma.

– Ez egy folyamatos harc, és ez a küzdelem egyáltalán nem a súlytól függ. Nekem 50 kilósan sokkal több komplexusom volt, mint most. És mindezeknek a lelki részét kell, hogy kezeljük. Szükséges a család, a barátok támogatása és a meditáció. Egyébként nagyon érdekes, hogy újra errôl van szó, mert a hamarosan megjelenô maxim is ezt a témakört járja körbe – mondta el lapunknak Király Linda.

A cikkel kapcsolatos véleményünket itt olvashatja el.

Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors