Hajdú Pétert menesztik az ATV-től

A Heti Napló munkatársai  szakmai és emberi ellentétek miatt nem akarnak együtt dolgozni Hajdú Péterrel, akinek hamarosan lejár a szerződése az ATV-vel, és a csatorna nem akarja meghosszabbítani. 

A Heti Napló munkatársai  szakmai és emberi ellentétek miatt nem akarnak együtt dolgozni Hajdú Péterrel, akinek hamarosan lejár a szerződése az ATV-vel, és a csatorna nem akarja meghosszabbítani. 

Már köszönő viszonyban sincsenek a Heti Napló riporterei Hajdú Péterrel, akit a műsor egyéves évfordulójára sem hívtak meg – tudta meg a Bors. A helyzet úgy elmérgesedett a producer és munkatársai, na meg a csatorna vezetése között, hogy Hajdúnak meg vannak számlálva a napjai az ATV-ben. Az egyik ok az, hogy Hajdú többször is késve utalt a stábnak, noha a csatorna napra és forintra pontosan kifizeti a Heti Naplót is gyártó Frizbi Műsorgyártó céget. A másik, ennél is nagyobb gond az, hogy szakmai és emberi konfliktusok mérgesítették el a helyzetet.

– Sokszor a benzinköltségen is megy a veszekedés. Gyakorlatilag az egész műsort végigkísérte ez a fajta bizonytalanság, az utóbbi hónapokban azonban az eddiginél is súlyosabbá vált a helyzet, ezért a közelmúltban a csatorna már átvett egy riportert a produkciótól – mondta a Borsnak az egyik munkatárs.

A Frizbi atyja az ATV-nél talált menedéket, miután távoznia kellett a TV2-től, de a jelek szerint nem tudott élni ezzel az eséllyel © Kecskeméti Zoltán

Lapunk azt is megtudta, hogy Sváby András is egyike a bosszús kollégáknak, pedig korábban baráti kapcsolat fűzte Hajdú Péterhez. Nemrégiben még számos közös szelfit is láthattunk a showman közösségi oldalán, ahol látszólag vidáman mosolyognak munka közben. Sváby András azonban még a szerződését sem tudta aláírni Hajdú cégével, nem beszélve a szakmai vitákról, amelyek teljesen megmérgezték a két tévés viszonyát.

Sváby András belső ügyként tekint a problémára, így – megértésünket kérve – nem nyilatkozott a témában, de nem cáfolta, hogy az utóbbi időben nagyon megromlott a kapcsolata Hajdúval.

A Heti Napló indulásakor nagyon jóban voltak Sváby Andrással, de mára a viszony megromlott © Zsolnai Péter

A Bors ezek után megkereste az ATV vezérigazgatóját is.

– Szakmai és emberi okokból nem hosszabbítjuk meg Hajdú cégének a szerződéseit, melyek a szezon végén lejárnak. Az erről szóló hivatalos iratot már postáztuk a címére – erősítette meg a Bors információit Németh Szilárd.

Németh Szilárd: Nem hosszabbítjuk meg Hajdú cégének szerződéseit

Hogyan tovább?

Hajdú Péter Frizbi című műsora az ATV-ben indult, majd a TV2-nél ért a csúcsra. 2016 februárjában azonban befejezték a show-t, szeptemberben pedig a műsorvezető is eltűnt a képernyőről, új produkciója, a Showtime ugyanis kérészéletű volt. Egy ideig még az ő cége gyártotta az Aktív magazinműsort, de a TV2 hamarosan mindenhonnan menesztette. Ezután ismét régi munkaadójánál, az ATV-nél kötött ki, ahol produkciós cége jelenleg az Esti Frizbi mellett a Heti Naplót, és a #Bochkor című műsort gyártja. Úgy tűnik, már nem sokáig.

Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors