Élvezi titkos életét az énekesnő: Vidéken pincérkedik Tóth Vera

Fellépésein dívaként tündököl, de ha lejön a színpadról, meg sem áll egy baranyai kis faluig. Főz, felszolgál párja vendéglőjében, a mellette formálódó közös otthonukba pedig bármikor megérkezhet a gólya.

Fellépésein dívaként tündököl, de ha lejön a színpadról, meg sem áll egy baranyai kis faluig. Főz, felszolgál párja vendéglőjében, a mellette formálódó közös otthonukba pedig bármikor megérkezhet a gólya.

A 2003-as Mega­sztár győzteseként a tizennyolc éves tapolcai lány minden percét fotósok, újságírók figyelték hosszú éveken át. Tóth Vera minden szerelmét, szakítását, hízását, fo­gyását, családi drámáját végigkövette a magyar sajtó, és ő so­káig élvezte is az ismertséggel járó felhajtást. De egy ideje valami megváltozott, és az ország egyik legkeresettebb előadójaként mára már kevésbé vonzza a csillogás. Majd’ két évtized után, gyémánttal a torkában inkább csak a szeretetét és gondolatait akarja át­adni a dalaival. Nem ad lépten-nyomon interjút, nem posztol közösségi oldalán, csak ha közlendője van, és a sztárvilágban való nyüzsgés helyett inkább egy csendes, nyugodt világba siet, távol mindentől.

Tóth Vera több gasztronómai videóban is szerepel, ahol a párja étterme mellett sok más magyar séffel beszélget © Palkonyha

A Bors az énekesnő szerelme, Pauli Zoli által nyert bepillantást Tóth Vera másik, „titkos” életé­be, ahol a flitteres estélyit, a magassarkút és a vörös rúzst copf és munkaruha váltja fel, és ahová megérkezve az énekesnő boldogan lép ki a dívaszerepből.

– Van egy kicsiny falu Baranyában, Palkonya. A villányi út­jaim során láttam és szerettem bele, és láttam egyszer egy eladó házat, amit megvettem, s éttermet csináltam belőle. Így lett a „PalKonyha” – kezdte lapunknak Zoli, aki a vendéglő mellett panziót is működtet, vállalkozásában pedig mára Vera is besegít. Fellépései után, a főváros forgatagából az énekesnő ugyanis ebbe a kis egyutcás falucskába siet.

Ebben a festői kis faluban van Pauli Zoltán étterme és itt szeretne a családjával is letelepedni © Palkonyha

– A PalKonyha a szívügyem, csütörtöktől vasárnapig ott va­gyok, és Vera is mindig eljön, ha tud. Semmilyen elvárás nincsen, pihenhetne is, de ő ilyenkor szívesen segít nekem a főzésben, felszolgálásban. Nagyon gyorsan tanul, és bármit megmutatok neki egyszer, tökéletesen leutánozza. Azt látom, hogy teljesen kikapcsolja őt az itteni életünk, merthogy ez egy nagyon más világ, mint amiben ő egyébként mozog – mesélte lapunknak a gasztroszakember, aki elárulta, Verával közös életüket is ebben a csodafalucskában képzelik.

Zoli ugyanis nem csak a panziót bővíti, az étterem mellett egy saját házat is alakítgat évek óta, hogy leendő családja kényelemben, nyugalomban, idillben élhessen majd.

– Jövőre már tízszobás lesz a panzió, és szeretném a házat is befejezni, hogy a továbbiakban már ne csak egy hobbi, hanem a főcsapás legyen az életünkben Palkonya, ahol az életünket is képzeljük. Vera tapolcai lány, én érdi, mindkettőnket a vidék szépsége, nyugalma vonzza, és ez a lehető legjobb környezet egy családnak – tette hozzá Zoli, aki úgy érzi, megtalálta a nőt, akivel mindent el tud képzelni a jövőben.

Szerelme, Pauli Zoltán már biztos benne, hogy ő lesz gyermeke édesanyja © Palkonyha

– Hiszek a sorsszerű dolgokban, de főleg az emberek megfelelő időben való találkozásában. Én is eljutottam odáig, hogy végre az igazán fontos dolgokra koncentrálok. Szeretem Vera el­képesztően jó lelkét, hogy bármiről órákon át el tudunk beszélgetni, és hogy úgy tudjuk támogatni egymást mindenben, ahogy azelőtt még senki. Kiegészítjük egymást, és nagyon egy hullámhosszon vagyunk. Nálam egy év a próbaidő, ami lejárt, és működünk, szóval nagy szavak, de igen, ő az… – árulta el lapunknak az étteremtulajdonos, aki szívesen vállalna gyermeket is párjával.

– Én jobban benne vagyok a korban, és teljesen nyitott va­gyok mindenre, de engedem, hogy menjen minden a maga útján. Bármikor jöhet a gyerek, Verával ezt rábíztuk a sorsra. Mi készen állunk, és nagyon nagy szeretettel fogadjuk, amikor jön, és ahogy sokan, mi is eltoljuk a súlypontokat és átrendezzük az életünket.