Edit asszony fájdalma: Meggyalázták Jimmy emlékét

Feldúltan viharzott el a Zámbó Jimmy életéről szóló musical után a budapesti Stefánia palotából Edit asszony. A legendás énekes özvegye már megbánta, hogy engedélyt adott a Pintér Tibor által jegyzett darabra, s a rokonok előtt nem rejtette véka alá lesújtó véleményét az előadásról, ami szerinte vállalhatatlan. Igaz, nyilatkozni nem akart lapunknak, de felindultsága egyértelmű volt.

Hiába az özvegy ellenérzése, a közönség hangos ovációval fogadta a musicalt © Bors

Jimmy testvérei, Árpy és Ma­rietta már engedékenyebb volt a végeredményt illetően, igaz, Árpy bevallása szerint az elején nem értette, miről szól a darab. Marietta arcán sem tükröződött elragadtatottság, bár azt elismerte: a testvérét alakító Pintér hangja és játéka azért tetszett neki.

Marietta meghatottan üdvözölte Krisztián dalát © Bors

A reklámot is megtapsolták

Az ősbemutató közönségének rendkívül tetszett az előadás. Közülük néhányan megtapsolták a kezdés előtti reklámblokkot is.

A finálé után hosszú percekig tartó, álló tapssal ünnepelték a társulatot. Az álló ovációt Jimmy nővére, Marietta kezdte, aki meghatódottan, állva tapsolta végig a nézőtéren Jimmy fia, Krisztián dalát.

Már az ősbemutató előtt nagy volt a nyugtalanság a Zámbó rokonságban. Korábban felröppent, hogy a család nem minden tagja örül az ötletnek, hogy a Nemzeti Lovas Színház igazgatója, Pintér Tibor színre viszi Jimmy életét. A legnyugtalanabb az özvegy, Zámbó Edit volt, és ez már a darab elején is látszott. Nem csoda, hiszen ő adott engedélyt a megvalósításhoz. Az első rész utáni szünetben azonban szinte magán kívül, a síráshoz közeli hangon mondta el lesújtó véleményét a darabról a családnak és az ismerősöknek. Mindenkihez azzal ment oda, hogy lelkiismeret-furdalása van, és már bánja, hogy zöld utat adott a munkálatokhoz. Az özvegy a partit sem várta meg.

– Editnek nem tetszett a da­rab, szerinte szörnyű volt, a szavaiból egyértelműen érződött, gya­lázatosnak tartja az előadást, méltatlannak Jimmy emlékéhez – mesélte az egyik ismerőse.

Az özvegy a partira sem ment el © Bors

Zámbó Árpy is nyugtalan volt a darab elején, azt mondta, ha megsérül a bátyja emléke, nem áll jót magáért. A végén azonban már diplomatikusan fogalmazott

– Az első részből, megmondom őszintén, nem értettem semmit – mondta Árpy. – Tizenhét éve ment el a testvérem, azóta nagyon sokan akartak életrajzi filmet, könyvet készíteni az életé­ből. Pintér Tibort azonban becsülöm, mert volt benne bátorság, hogy színre vigye.

Tihamér és Árpy nyugtalanul várta az előadást © Bors

Jimmy fia, Krisztián késve érkezett az előadásra, az utolsó pillanatban foglalta el a helyét a nézőtéren. Bár a darab végén maga is énekelt, az első felvonást a zsöllyéből nézte végig. Pintér Tibor korábban elmondta, komoly feszültség volt már a munkálatok alatt is, mert a dalszerző, Kaszás Péter nem járult hozzá szerzeményei színpadra viteléhez. Pintér a darab végén árulta el, hogy rendőrkordont akartak felállíttatni a színházban, mert fenyegetéseket kaptak. Erre azonban végül nem került sor és szerencsére nem is volt rá szükség.

Pintér Tibor előadását vegyes érzelmekkel fogadta a család © Bors