Szívügy

Szerelmes vízilovakat fogadott örökbe Korda György és Balázs Klári

Zs.

Létrehozva: 2024.01.01.

Ennél meghatóbb történetet ma már nem fog olvasni: az énekes páros tagjai örökbefogadó szülei lettek egy víziló párnak, Lindának és Szigfridnek. A debreceni állatkert másfél tonnás kedvencei 35 éve élnek szerelemben, és pont a hosszú, boldog kapcsolatuk volt a miértje annak, hogy a Korda házaspárt kérték fel az örökbefogadásra.

Korda Györgyöt és Balázs Klárit már számos különleges helyzetben láthattuk, számukra nem csak a színpad otthonos, ha kell például, egy motorcsónakba pattannak, és végig száguldanak a Dunán. Mit nekik sebesség és biztonság! A legújabb szerepük azonban egészen más, mint amit egyáltalán el lehet képzelni... A házaspárt a debreceni Nagyerdei Kultúrpark állatkert és növénykert kereste meg egy visszautasíthatatlan ajánlattal. 

Korda György
Korda György a Pappa Pia című film forgatásán (Fotó: TV2) 

Olyan boldogok, mint Önök 

December közepén csörrent meg Korda György telefonja. A vonalban egy kedves hang arról érdeklődött, hogy ha már épp Debrecenben koncerteznek 26-án, akkor mi lenne, ha beugranának hozzájuk az állatkertbe, és legyenek kedvesek elvállalni, hogy a híres víziló párosuk örökbefogadó szülei lesznek. 

– Nem is értettem először a kérést – mondta lapunknak Korda György – Illetve persze azt értettem, hogy örökbefogadó szülők, de miért pont mi? Mi közünk nekünk két vízilóhoz?" 

A válaszra nem voltam felkészülve: azt mondta a hang a telefonban, hogy Linda és Szigfrid 35 éve élnek együtt, és olyan szeretet sugárzik róluk, mint amilyen rólunk a televízió képernyőjén keresztül. 

– mondta meghatva az énekes, majd így folytatta: 

Korda vízlió
Felejthetetlen pillanat: Gyuri bácsi és Klári az örökbefogadott vízilóval (Fotó: Korda György és Balázs Klári) 

 

Azt hiszem egy percet sem hezitáltunk, a koncertünk előtt 3 órával meg is érkeztünk az állatkertbe, hogy találkozhassunk az új fogadott gyerekeinkkel. Hát mit is mondjak.... nem kicsik! Másfél tonnás, hatalmas állatok, de olyan szelídek, hogy az valami csoda! Még a szájukba is bele lehet nyúlni. Mondjuk én azt nem mertem, csak Klárikám. Én csak a feneküket paskoltam meg. Hát akkora fogaik vannak, mint egy ember! 

Örök szerelem 

– Idén augusztusban töltötte be 45. életévét a Debrecen Zoo legidősebb lakója, Szigfrid, aki 1978. augusztus 31-én született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A nílusi víziló 1985 novemberében érkezett Debrecenbe, de nem sokáig maradt egyedül, hiszen néhány évvel később életre szóló társat kapott a szintén budapesti származású Linda személyében, akivel máig az állatkert egyik legnépszerűbb szerelmespárját alkotják – számolt be a családfáról a Debreceni állatkert Facebook oldala. 

Szigfrid és Linda 35 éve szerelmesek. A gondozóikkal pedig nagyon kedvesen viselkednek (Fotó: Czinege Melinda)

A lány segít 

Lindáról és Szigfridről még valamit érdemes tudni: a fiú egy ideje majdnem teljesen vak. A mozgásban, a táplálkozásban azonban van segítsége, természetesen Linda, aki  hatalmas orrával finoman terelgeti a társát. 

– meséli a Borsnak Balázs Klári. 

Hát nem csodálatos történet? Teljesen odavagyunk Gyurival! 

A Korda házaspár azt meséli, hogy nagyon büszkék arra, hogy mostantól ők a híres szerelmespár örökbefogadó szülei, és legkorábban tavasszal vissza is mennek Debrecenbe, hogy meglátogassák Lindát és Szigfridet. 

Balázs Klári
Balázs Klári bele mert nyúlni a víziló szájába (Fotó: Korda György és Balázs Klári)

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek