MOZI

Zalatnay Cini: Ez a film lesz az én gyógyulásom

Buster

2023. április 25. kedd 16:00

Időről időre felmerült már a kalandos sorsú énekesnő életét feldolgozó film ötlete, de most minden jel arra mutat, hogy a munka elkezdődött. Zalatnay Cini számára ez nem csak egy hatalmas lehetőség, de egyfajta szembenézés is önmagával.

Zalatnay Sarolta néhány napja a Tények riportjában árulta el, hogy végre valóra válik a régóta dédelgetett álma, vagyis, egy egész estés mozi készül az életéről, melyben komoly szerepet szánnak Tóth Andinak, akinek élete szoros párhuzamot mutat Cini fiatalkori énjével. Az énekesnő bár nagyon vágyott erre a mozira, hosszan hezitált, amikor egy komoly befektető lépet színre és leült a produkció forgatókönyvírójával, hogy egyeztessék a részleteket.

Zalatnay Cini számára nem lesz könnyű a forgatás Fotó: @csanyipisti

 

Az őszinteség fájdalmas...”

Nagyon régi terv már a film, ami az életemről szól. Olyannyira, hogy az első gondolatok megszületése óta rengeteg minden történt velem, aminek bele kell kerülnie, ha őszinte mozit szeretnénk. 

Márpedig ez mindkét részről alapelvárás volt már akkor, amikor először ültünk le egy asztalhoz, hogy formába öntsük a tervet

– Az őszinteség pedig bizony fájdalmas, hiszen azt jelenti, hogy nekem keményen szembe kell néznem önmagammal, vagyis nem kenhetek el semmit, és nem ringathatom magam abban a ”boldog”, és téves tudatban, hogy én mindent jól csináltam – kezdte a Borsnak az énekesnő, aki egyfajta gyógyírként tekint a készülő filmre, még ha az út maga fájdalmas is lesz.


Sebek tépődnek majd fel...”

Ahogy minden embernek, nekem is voltak jó és rossz döntéseim az életem során. Ha a rosszakat vesszük alapul, akkor talán a legrosszabb mindenkinek azonnal eszébe is jut. Ezt a terhet életem végéig cipelnem kell és ezt a készülő filmből sem lehet majd kihagyni. Tudom, hogy sebek tépődnek majd fel, de ez az én életem és minden egyes mozzanatát vállalom. Ez a film lesz az én gyógyulásom, vagy ha úgy tetszik az El Camino élményem. Végig megyek az úton és a végén én is kapok egy tiszta képet – fogalmazott lapunknak Zalatnay, majd felidézte azt a döntését, ami szintén nagy hangsúlyt kap majd a készülő alkotásban és, ami egy életre kétségeket hagyott benne.

 

Mi lett volna, ha...”

Sokszor emlegetem különböző interjúkban az 1967 és 69 közötti időszakot, amikor Angliában éltem és kezdtem karriert építeni. Igen, máig azt gondolom, hogy az volt életem nagy lehetősége arra, hogy világszerte ismertté váljon a nevem. Sarolta Redként benne volt a pakliban, hogy az akkori politikai helyzet miatt tényleg befussak, mint az egyetlen énekesnő, akit kiengedtek a vasfüggöny mögül. Két év után jött az üzenet, hogy döntsek, vagy maradok és többé nem térhetek haza, vagy azonnal visszatérek Magyarországra. 

Akkor én a hazámat választottam és nem is bántam, meg, hiszen szép karriert építettem, de ma is ott munkál bennem a kérdés, amit soha, senkinek nem lenne szabad feltennie magának: Mi lett volna, ha…?

– magyarázta Cini, aki a tervek szerint a forgatások alkalmával visszatér majd Londonba, ahol ha választ nem is kap a kérdésére, talán egyszer és mindenkorra belenyugodhat a majd öt évtizede meghozott döntésének következményeibe. – Amikor eszembe jut az a két év és az abban rejlő lehetőség, mindig azzal nyugtatom magam, hogy talán nem is a világsiker, csak egy füstös Glasgow-i kocsma várt volna rám – nevetett az énekesnő.  


 

Zalatnay Sarolta számára egyébként is érdekes időszak ez, hiszen nem csak a készülő film, de egy éppen 50 éve megjelent album újrakiadása is időutazásra vitte őt. – Azt nem mondanám, hogy elfelejtettem a Hadd mondjam el címmel megjelent 1973-as lemezt, de tény, hogy a koncerteken nem énekeltem róla dalokat, pedig fantasztikus, a korát messze meghaladó albumot raktunk össze akkor a Skorpióval. Most, hogy egy finn kiadó újra piacra dobta, én is újra hallgattam és mindent visszahozott bennem azokból az időkből. Igazi időutazás volt. Néhány nótát le is porolok és viszem a koncertekre – ígérte az énekesnő.

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16507857_auto_resized.jpg
origo.hu

Elképesztő dráma a Napoli-Real BL-rangadón, megint megalázták a Manchester Unitedet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/20305_resized.jpg?avcount=1696400411
origo.hu

Itt a váratlan amerikai beismerés Ukrajnáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16505055_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Gondoltad volna? Ezért nem szabad a kést mosogatógépben tisztítani

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16506528_auto_resized.jpg
ripost.hu

Cristiano Ronaldo miatt rúgnának bele a magyar fociba - Videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16505653_auto_resized.jpg
vg.hu

Nem akárki írt ajánlást Karikó Katalin önéletrajzához

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/20306_resized.jpg?avcount=1696400411
origo.hu

Rubint Réka párkereső műsorban szerepel - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16505786_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Itt a birsalmasajt recept, amit mindig is kerestél: a leggyorsabb, legegyszerűbb változat!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16504391_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Egy ajándék Istentől": G.w.M végre megtette a nagy bejelentést és megmutatta

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16507505_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„A kislányom a legnagyobb múzsám" – Balogh Roland a gyermekének akart bizonyítani

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/10/UXPBbhe1FrseSeWmdfQ1bKqJeLEvQ8-1PZlvWzGMGQo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2JlMTYwZDBhODJlZDRjMTg4ZDcwYmIyZDI4NTNiZGNi.jpg
Család

Ördög Nóra és Nánási Pál a kapcsolatukról beszéltek, hihetetlen dolgokat árultak el

https://cdn.borsonline.hu/2023/10/QsUXDaiMZh3iZviOR2D_0eWxdaTYRmENwpndTi1vpB0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzA1ODY2N2NhNDQ2OTQ4Yjg5ZGU2ZmQ3MWIzMGRlZDBh.jpg
Válás

Som-Balogh Edina exkluzív vallomása: Folyamatban van a válásom!