MEGLEPETÉS

Hoppá! Világsikert jósólnak Zalatnay Cini újra kiadott lemezének

Buster

Létrehozva: 2023.04.01.

Az énekesnőnek fogalma sem volt arról, hogy világszerte hódító útjára indult az 1973-ban megjelent albuma.

Zalatnay Cini egy Magyarországon is megjelenő, üzleti lap címlapjáról értesült arról, hogy egy finn kiadó nem csak hogy mai hangzást adott a Hadd mondjam el című lemezének, de kiadták egész Európában, Amerikában és Kanadában is. A Skorpióval közösen, 1973-ban megjelent album a maga idejében nem szólt akkorát, mint azt várták, de most igazi zenei csemegének számítanak a dalok, melyek anno angolul is megjelentek  Az énekesnő most a Borsnak mesélt öröméről. 

Zalatnay Cini
Nagyot szólhat Zalatnay Sarolta 73-as lemeze Fotó: Zalatnay Cini

– Pár hete, az egyik közösségi oldalon kaptam egy üzenetet a lap újságírójától. Elküldte nekem a cikket, ami címlapon szerepelt és ami tulajdonképpen rólam és erről a bizonyos lemezről szólt. Onnan tudtam meg, hogy a finn kiadó újra kiadta és gyakorlatilag terjeszteni kezdték a fél világon. Ezt a lemezt a Skorpióval közösen vettük fel 1973-ban és bár nem szerepelt rosszul, nem is durrant akkorát, mint vártuk. 

Hogy őszinte legyek, szerintem egy kicsit meghaladta a korát akkoriban.

– Pedig anno London legnagyobb lemezboltjában is megtaláltam Janis Joplin és Frank Zappa lemezei mellett – kezdte lapunknak Cini, aki érthetően nagyon büszke az új kiadványra és bízik benne, hogy 50 évvel az első megjelenés után, most végre a helyére kerülhet a különleges hanganyag. 

– Érdekes, hogy most felfedezték, pedig akkoriban még Karel Gott is leemelt róla egy-két nótát, mégsem lettek hatalmas slágerek. Most viszont a kiadó hatalmas sikert jósol a lemeznek, ami egyébként már Magyarországon is megvásárolható az egyik legnagyobb áruházban. Nyomtak belőle 500 bakelitet is, aminek az a különlegessége, hogy maga a lemez is zöld lett – magyarázta Zalatnay, aki a közelgő koncertszezonra már ki is választott pár dalt a lemezről, így a fellépésein is hallhatóak lesznek az említett slágerek. 

– Hihetetlenül jól szól így újra keverve ez a lemez! Annyira tetszik, hogy néhány nótát már fel is tettem a koncertrepertoáromba. Persze tudom, hogy a bulikon főként az alapműveket várja a közönségem, de szerintem fontos, hogy a méltatlanul elfeledett és mellőzött dalok is szóljanak. 

Oké, hogy akkor talán még sokan nem értették a hangzásvilágát, de ma már szerintem más a helyzet...

– tette hozzá Cini

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek