Gyász

Először szólalt meg Csollány Szilveszter özvegye: Szavakban leírhatatlan a fájdalmunk

2022. február 9. szerda 14:15

A fővárosi Farkasréti temetőben búcsúztatták el az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász Csollány Szilvesztert. Az 51 évesen elhunyt kiváló sportember urnája előtt a családon kívül sporttársak, sportvezetők, a teljes hazai sporttársadalom és emlékezők rótták le kegyeletüket.

Csollány Szilveszter özvegye és gyerekei

Forrás: MATSZ/Freschli József

Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára beszédében kiemelte: „Keressük a szavakat, nehéz szembenézni azzal, hogy egy ilyen sportembert veszítettünk el. Csollány Szilveszter nem csupán a tornászoknak jelentett motivációt, hanem az egész magyar sporttársadalomnak is” – hangsúlyozta az államtitkár asszony.

Dr. Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökeként búcsúztatta a bajnokot. A sportvezető a Sydney-ben bemutatott győztes gyűrűgyakorlatát idézte fel. „Csollány Szilveszter vagy ahogy sporttársai hívták ’Szilas’, hitet adott minden magyarnak. Hosszú, eredményes pályafutása során többször bizonyította nagyságát. Munkásságára, eredményeire mindannyian büszkék lehetünk” – mondta dr. Deutsch Tamás.

Fotó: MATSZ/Freschli József

Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnökeként Csollány Szilveszter pályafutásából villantott fel emlékképeket, az első utánpótlás világversenyen megszerzett érmétől az olimpiai bajnoki címén át az utolsó vb-aranyig. „Többször bizonyította, hogy hiába került nehéz helyzetbe, újra fel tudott állni. Mindig képes volt újrakezdeni. Ebben rejlett Csollány erőssége” – emlékezett vissza a Nemzet Sportolója, aki tornászként két olimpiai bajnoki címig jutott.

A család nevében Mórádi Zsolt, a többszörös világbajnok kick-boksz versenyző mondott beszédet, melyben kitért arra, hogy milyen erőt adott neki gyermekként Csollány Szilveszter olimpiai aranya. „A legbüszkébb azonban nem az eredményeire és a sikereire volt, hanem a családjára. A lányaira” – tette hozzá a család barátja.

A szertáson Papp Attila színművész Nagy László: Ki viszi át a szerelmet című versét adta elő, és az olimpiai himnusz előtt Domoszlai Sándor előadóművész és egykori élsportoló Seres Rezső, Fizetek főúr című szerzeményével búcsúzott Csollány Szilvesztertől.

Csollány Judit, Csollány Szilveszter özvegye a Magyar Torna Szövetség sajtócsapatának elmondta: 

Szavakban leírhatatlan a fájdalmunk. Elment a világ legjobb férje, életem szerelme, a világ legjobb édesapja. Mindenki a nagyszerű sportolót, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászt ismeri, aki 49 évesen egyedül felkészült, és lefutotta a maratont. Azt azonban talán már kevesebben tudják, hogy mindene volt a családja, a gyerekei, bármit megtett értük, kislányunk allergiája miatt még főzőtanfolyamra is járt. Sokszor mondta: ha a család boldog, nincsen gondod! Imádta a természetet, itthon kertészkedett, sokat kirándultunk, utaztunk, szerette a művészeteket, még zongorázni is megtanult autodidakta módon, sőt komponált is. Egy fantasztikus sportkarrier után varázslatos, kiteljesedett családapa lett. Semmi baj, megyünk tovább – ez volt a szava járása, ebből próbálok most erőt meríteni. Kimondhatatlanul hiányzik…”

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Továbbra sincsen magyar áldozata az észak-olaszországi jégcsuszamlásnak

origo.hu

Magyar sztárok, akik szex közben is fotózták magukat - képek

borsonline.hu

Kettészakad az ország: ezekben a megyékben lecsaphat a zivatar

vg.hu

BBC: Szinte biztos, hogy az oroszok tovább fognak nyomulni

ripost.hu

Hűha, a bikinis Zimány Lindánál nem látsz ma szexibbet!

vg.hu

Teljes iparágak omolhatnak össze a gázhiány miatt

borsonline.hu

Megrázó részletek a diósjenői gyilkosság helyszínéről: a nagynéni végignézte, ahogy kihantolják a kislány csontjait

mindmegette.hu

Szörnyű tragédia: kacsatojás végzett a nyugdíjas férfival

borsonline.hu

Családi tragédia Komárom megyében, megrázó részletek derültek ki

borsonline.hu

"Minden nap itt mentünk el a lányok mellett, ez nagyon durva" - megszólalt a Diósjenőn meggyilkolt lányok rokona

borsonline.hu

Újabb tragédia: három kisgyereket és édesanyjukat is holtan találták meg egy tóban

További cikkek

RIZIKÓ

Bódi Csabi megváltozik: Súlyos ígéretet tett feleségének

Szexi

Nyári Dia elfelejtett bugyit venni?