Celeb

Kiderült, Kóbor Jánosék mikor döntenek az Omega jövőjéről

SM

2021. március 20. szombat 04:10

Félévnyi gyász után, májusban dönt Kóbor János zenésztársaival az Omega sorsáról. Az énekes úgy érzi, hat évtizedes karrierjüknek nem lehet egy pillanat alatt véget vetni, így a hatvanadik évfordulójukról jövőre méltón megemlékeznek.

Forrás: Ripost

Tavaly év végén súlyos csapások érték az Omega zenekart. November 18-án Benkő Lászlót, három nappal később Mihály Tamás basszusgitárost, december második hetében pedig legendás technikusát, Erdei Istvánt veszítette el a csapat.

A napokban múlt három hónapja, hogy szegényeket az utolsó útjukra kísértük. Decemberben volt mindhármuk temetése, ugyan eltelt negyed év, de a gyász időszaka minimum fél év szokott lenni. Úgy gondolom, május közepére tehető ennek a vége, remélem, addigra tényleg minden úgy alakul, hogy akkor már tudunk gondolkodni a hogyan tovább kérdésről – mondta el lapunknak Kóbor János.

Ebből a szempontból a járvány jót tett, mert alaposan át tudjuk gondolni, egyáltalán szabad-e tovább csinálni. Kaptunk erre időt, és egyre inkább úgy érzem, így ad-hoc mégsem szabadna véget vetni egy ilyen karriernek. És ahogy a nagy zeneművekben mindig van egy finálé, az Omegának is nagy szüksége lenne rá. Mivel jövőre ünnepli a csapat a hatvanadik születésnapját, talán nem kegyeletsértő gondolat, hogy egy nagyon jól összerakott, méltó megemlékezést nyújtsunk erről a hat évtizedről.

Az énekes nem túl derülátó, úgy gondolja, az Omegának már nem sok alkalma lesz színpadra lépni.

Az utolsó koncertünk 2019 novemberében volt az Arénában, lassan másfél éve, hogy az Omega lételeme, az élő zenélés megszűnt. Ahogy a jelenlegi helyzet mutatja, nem kizárt, hogy még két évre is kitolódik. Legjobb esetben 2021 utolsó harmadában van esély rá, hogy újra színpadra állhassunk – mondta megtörve Kóbor, aki májusban tölti be a 78. évét, mégsem tart a járványtól.

soha nem voltam beteges. A Jóistennek köszönhetően jó géneket és erős immunrendszert kaptam, ami eddig megvédett mindentől. Igaz, hogy közel vagyok már a nyolcvanhoz, mégsem érzem magam különösen veszélyeztetettnek. De tudom, hogy ezt csak a szerencsémnek és az ellenállóképességemnek köszönhetem.

További cikkek

Szakítás

Horváth Gréta édesanyja megható vallomása: „Örülök, hogy az édesanyád lehetek”

Ez is érdekelhet