Celeb

Várkonyi Andrea 46 évesen már nem vágna bele…

Bors

2020. december 31. csütörtök 08:00

Míg évtizedekkel ezelőtt egy harmincas nő is idősnek számított a szülőszobában, addig manapság egyre többen vállalnak negyven felett gyermeket. Természetesen a korai és kései anyaság mellett is vannak érvek, a Bors által megkérdezett sztárok szerint mindenkinek magánügye ez  a döntés…

Várkonyi Andrea: Kalapot emelek, de én már nem vágnék bele…

„Csodálattal nézem azokat a nőket, akik 40-45 éves koruk felett vállalnak gyereket. Le a kalappal előttük! Én a 40. születésnapomon tudtam, hogy már nem vágnék bele egy terhességbe. Most 46 éves vagyok és el sem tudnám képzelni, hogy elölről kezdjem a kisbabázást. Más életszakaszban vagyok most, a kislányom lassan középiskolai felvételire készül. Nagyon szeretem a kisbabákat, de ezt most már inkább a rokonok és barátok gyerekein élem ki.”

Fésűs Nelly: Tudtam, hogy nem lehet semmi baj

A gyönyörű színésznő fiatalon és érettebben is megtapasztalta a várandóságot, 31 éves volt, amikor megszületett első kislánya, második gyermeke érkezésekor betöltötte a negyvenhármat.

A két várandósságom között annyi volt a különbség, hogy míg Csengével 28 kilót híztam, addig Elzával csak 12-t. Meg még annyi, hogy az első szülés természetes volt, a második császár. Egyáltalán nem féltem, amikor 42 évesen újra várandós lettem, tudtam, hogy az én kisbabámmal nem lesz semmi baj. Természetesen tisztában voltam a kockázatokkal, ezért elvégeztettünk minden vizsgálatot, amit ebben a korban kell, és semmitől nem paráztam, nem is volt semmi gond.

Köllő Babett: Családba kell születnie

A népszerű színésznő hisz a sorsszerűségben s abban, hogy egy gyermek akkor születik a világra, amikor ő azt megfelelő helynek és időnek gondolja.

Szerintem nincsen kései és korai szülés. Lehet, hogy valaki már húszévesen úgy érzi, készen áll az anyaságra, míg mások negyven fölött sem mernek vagy éppen tudnak gyermeket vállalni. Úgy gondolom, nem az a kérdés, hogy a nők hány évesen szülnek, hanem hogy mikor találják meg a családalapításhoz megfelelő partnert. Egy gyermeknek ugyanis mindig családban kell felnőnie. Én magam 32 évesen szültem a kislányomat, Millát, de negyven fölött is simán vállaltam volna még gyermeket. Persze azzal természetesen számolni kell az embernek, hogy minél később szül, annál kevesebbet érhet meg a gyermeke felnőtté válásából, de az anyaság már csak ilyen, nehéz döntések sorozata – mondta Babett, aki 42 évesen már eldöntötte, hogy nem vállal több gyermeket.

Pásztor Anna: 40 évesen értem meg az anyaságra

A 48 évesen is elképesztően jó formában lévő énekesnő mindkét gyermekét 40 felett szülte. 

Szerintem ez a legbelső ügyünk – nyilatkozta a sztáranyuka. – Nagyon rossz útra tévedt, aki matematikailag próbálja kiszámítani, hogy mi a megfelelő időpont vagy helyzet a gyerekvállalásra. Sokkal bonyolultabb a természet. Sokkal érdekesebb. A belső kapitányra kell hallgatni, senki másra. Én is így tettem, egyszerűen 39 éves koromban éreztem azt, hogy most már jöjjön a gyerek.

Horváth Éva: Ne halogassuk

A műsorvezető mindig szeretett volna anyuka lenni, alig várta, hogy kezébe vegye kisfiát, Kristófot, akkor 39 éves volt.

Nincs arra jó időpont, mikor érkezzen a baba. Régebben nagyszüleink azt mondták, 35 éves kor felett egy nő már ne vállaljon gyereket. Ez mostanra már teljesen megváltozott. Egy negyven pluszos nő még fiatalnak néz ki. A legmegfelelőbb helyzet akkor van, ha a nő megtalálja a párját, azt a férfit, akinek szülni szeretne. Természetesen számtalan helyzet alakulhat egy nő életében, de én úgy gondolom, amikor lehetőség van, ne várjon tovább!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16509592_auto_resized.jpg
origo.hu

A melleit fotózta a magyar valóságshow-szereplő - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/20335_resized.jpg?avcount=1696452909
origo.hu

Zuglóban akart robbantani egy férfi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16509326_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Vomberg Frigyes a magánéletéről vallott, teljesen új oldalát ismerhetjük meg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16511295_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Azért az kicsit meglepő, hogy a 444 meg a 24.hu ilyen könnyedséggel veszi elő a fejkörmérőjét – a jó öreg Harmadik Birodalom nagyobb dicsőségére

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16508731_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nem ezt várták Szoboszlaitól, értetlenül állnak Liverpoolban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/20336_resized.jpg?avcount=1696452909
origo.hu

A durva botrányok után nagyon sokba került a válás L.L. Juniornak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16508940_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Itt a Lidl bejelentése: egy év után visszatér a polcokra a népszerű termék

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/20330_resized.jpg?avcount=1696452909
life.hu

Ezért hívják a hólyaghurutot nászutas betegségnek is(x)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/20311_resized.jpg?avcount=1696452909
life.hu

A fájdalmas testi együttlét oka: Candida-fertőzés(x)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/10/f1fGVMjjyZ_YaQLfvWcpmUbnf5PZJfvlRsitVnGMQdY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU5NjdiNDY5NzE5ZjRjMmE5NjU1N2NkNTM3YzkyMmZi.jpg
Válóper

Ott voltunk! Hatalmas fordulattal zárult L.L. Juniorék válópere - fotón a bizonyíték

https://cdn.borsonline.hu/2023/10/nQBm3ctqqIJ2nwp3KjsnaDHlEsVUp1hlMl7f5XZrbUc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM5MzJkMzEwYTJjMTQ2NzQ4NTAyMWE5ODJhZmQ5NWIx.jpg
VÁLÁS

Pár hete még együtt mosolyogtak: előkerült a válófélben lévő Som-Balogh Edináék utolsó fotója