Celeb

Bizarr összeesküvés-elméletek: a Beatles soha nem is létezett

Bors

2019. július 20. szombat 20:00

Bizarr művészet - ezt a címet viseli sorozatunk, melyben világhírű alkotók (legyenek azok írók, festők vagy épp színészek, zenészek) megdöbbentő, megbotránkoztató, sokszor sötét titkairól rántjuk le a leplet. Most a Beatlesről gyűjtöttünk össze 5+1 hajmeresztő elméletet.

Unatkozó rajongók időről időre előállnak rendkívül bizarr teóriákkal, amiket persze “komoly tényekkel” igyekeznek alátámasztani. Mindannyian olvashattunk már arról, hogy hányszor látták életben a rapper Tupacot, vagy épp Elvist, mi történt pontosan John F. Kennedyvel - Michael Jacksonról pedig nem is oly rég gyűjtöttünk össze pár igen meredek teóriát. Most az egyik legismertebb és legjelentősebb zenekar, a Beatles háza táján nézünk szét hasonló szemmel.

1.Paul McCartney halott

Alighanem ez a legismertebb az elméletek közül: McCartney valójában már 1966-ban meghalt, azonban ezt eltitkolták a világ elől. Azaz nem ő alapította a Wings nevű zenekart, nem ő írta a Live and Let Die című rockslágert, és persze nem is őt ütötte lovaggá II. Erzsébet királyné.

Az összeesküvéselmélet-gyártók szerint a Beatles Paul halálát nem csak eltitkolta, de felbéreltek a helyére valakit, aki pont ugyanúgy nézett ki, és úgy is énekelt. Azonban a csapatot mardosta a bűntudat, így apró jeleket rejtettek el a zenéjükben, hogy elmondják az igazságot. Állítólag a legtöbb ilyen üzenet a Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band című lemezen hallható - már ha visszafelé játsszva hallgatjuk a számokat.

2.Paul az egyedüli, aki túlélte a hatvanas éveket

Van egy még bizarrabb elmélet, mely szerint épp hogy Paul McCartney az egyetlen, aki életben van: Ringo Starr 1963-ban, George Harrison 1964-ben, John Lennon pedig 1965-ben hunyt el - később mindegyikük helyettesítve lett egy-egy dublőrrel.

Ringo halálára például az elméletgyártók szerint a ’63-as With The Beatles borítója is utal: az ő feje ugyanis az egyetlen, ami nincs egy vonalban a többiekével - ahogy A Hard Day’s Nighté George Harrisonéra, itt ugyanis ő az egyetlen, akit az egyik fotón hátulról ábrázolnak, és nem szemből.

3.Horroríró végzett John Lennonnal

Eszerint az elmélet szerint a Beatles-énekes haláláért nem Mark David Chapman volt a felelős, hanem a ma is népszerű horrorregény-író, Stephen King, aki az amerikai kormány - egész pontosan Nixon és Reagan - segítségével végzett John Lennonnal, majd Chapmanre kenték a gyilkosságot.

4.Az egész zenekar mögött egy titkos szervezet áll

Természetesen minden igazán jó összeesküvés-elméletbe kell egy titkos háttérszervezet. A Dr. John Coleman által népszerűsített teória szerint a Beatles sem magának (és a zenéjüknek) köszönheti a sikerét, hanem a Háromszázak Bizottsága nevű titkos társaságnak, akiknek az volt a célja, hogy a banda segítségével terjesszenek el különböző drogokat, tudatmódosító szereket a fiatalok körében.

5.Soha nem is létezett a Beatles

Alighanem ez az egyik legmeredekebb, legbizarrabb, legelszálltabb teória az összes közül, mely szerint a Beatles tagjai - John, George, Paul és Ringo - soha nem is léteztek, ilyenformán maga a zenekar is egy hatalmas átverés. Ezen elmélet szerint a négy tagot a kezdetektől fogva színészek alakították, akik persze cserélődtek az idők folyamán. 

+1.Eltitkolt dalok?

1971-ben egy brit tini, Martin Lewis azt állította, van nála pár kiadatlan Beatles-felvétel, amit a tagok azért tettek félre, hátha később szükségük lesz pénzre. A dalcímeket is nyilvánosságra hozta: “Colliding Circles,” “Left Is Right (And Right Is Wrong),” “Deck Chair” és “Pink Litmus Paper Shirt”. 

Noha később ő maga vallotta be, hogy az egészet csak kitalálta, egyes Beatles-rajongók a mai napig meg vannak róla győződve, hogy az eltitkolt dalok valóban léteznek, és Lewis egyetlen alkalommal hazudott csupán - amikor arról beszélt, hogy kitalálta az egészet...

Paul McCartney maga is teóriahívő volt

A Beatles basszusgitáros-énekese egyébként maga is nagy összeesküvés-rajongó volt, legalábbis fiatalon. A húszas éveiben megszállottan érdeklődött a John F. Kennedy-gyilkosság eltitkolt részletei iránt.

További cikkek

Utolsó

Ez volt Csollány Szilveszter utolsó tévés szereplése - videó

Videoklip

Most jött ki Kulcsár Edina első saját dala: súlyos dolgokról énekel

Ez is érdekelhet

origo.hu

Fontos figyelmeztetést adtak ki rengeteg magyar autótulajdonos számára

borsonline.hu

Aprócska tangában pucsít a bombatesű pornós - 18+

origo.hu

43 évesen meghalt a magyar színész

feol.hu

Kishíján megölték a 16 éves fiút Sárkeresztúron

nemzetisport.hu

Gyász: Nem térek magamhoz – Berki Krisztián Csollány Szilveszter haláláról

origo.hu

Online ügyintézést vezettek be a pénzügyi békéltetőnél

kemma.hu

Május 1. úti gyalogosgázolás: megszólalt az édesanyjáért aggódó férfi

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a francia válogatott a 2. félidőben átgázolt Montenegrón

life.hu

Berki Mazsi a házassága megromlásáról: "Krisztiánnal már nem tudtunk beszélgetni"