Celeb

Kibékült a két Szigeti

HG

Létrehozva: 2017.12.14.

Szent a béke a Karthago frontembere és a nótaénekes Szigeti Ferenc között. A Bors cikke után kisebb háború robbant ki a rockerek és a cigányzene szerelmesei között, bár a vitát valójában a cikk megjelenése után a Bochkor Gábor reggeli műsorában elhangzottak váltották ki.

A november 11-én megjelent cikkben leírtuk, hogy Szigeti Ferenc neve ott szerepel a Mulat az Aréna előadóinak nevei között, emiatt többen a Karthago frontemberére gondoltak. Sokan viccelődve kérdezték a rockert, hogy ő is műfajt váltott-e, mint annak idején Pataky Attila.

Mint kiderült, a mulatós előadók között is van egy Szigeti Ferenc, erről a rocker Szigeti eddig nem is tudott. Lapunknak azt mondta, szerinte ez így nem jó, mert mindig annak kell nevet változtatnia, aki később érkezik a szakmába. De ez áll a zenei és irodalmi szerzői jogok közös jogkezelő szervezetének, az Artisjusnak a szabályzatában is.

– Jöttek a telefonok, többen kérdőre vontak a plakátokat látva. Most is kitartok a névváltoztatás mellett. Aki nem értett egyet az álláspontommal, azt felhívtam, megbeszéltük a dolgot. Ferivel is telefonon beszéltem először, majd megbeszéltünk egy személyes találkozót is. Meghívtam az új­pesti koncertünkre, ő pedig a ja­nuári arénás fellépésükre invitált meg, amire el is megyek – mondta a Borsnak a Karthago frontembere.

A nótaénekes kellemesen csalódott a rocker Szigetiben.

– Nagyon kedves, közvetlen embernek ismertem meg. Beszéltünk a névváltoztatásról is. A menedzseremmel még gondolkozunk a lehetséges megoldásokon.

A békülést megelőző vitába beszállt Bangó Margit is, ő fedezte fel a nótaénekes Szigetit. Az énekesnő főleg azt sérelmezte, amit Bochkor Gábor mondott a mulatós zenéről a reggeli rádióműsorában. A karthagós Szigeti Bangó Margitot is felhívta azzal, hogy ő nem akarta megsérteni sem a műfajt, és a cigányzenéről nem is esett szó a reggeli műsorban.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek