Sütő Enikő 15 éve evett utoljára húst

alak
PUBLIKÁLÁS: 2013. augusztus 21. 11:45
Sütő Enikő nem beszél zöldségeket, inkább megeszi őket. A modell 15 éve vegetáriánus, pedig korábban a húst is hússal ette – azt mondja, nem is hiányzik neki régi kedvence, a csirkepörkölt.
K. B. V.

Sütő Enikőt, illetve először csak a hátát 16 évesen ismerhette meg az ország, de az azóta eltelt években is mintha nem fogott volna rajta az idő. Akár elölről, akár hátulról vizslatjuk azóta, alakját a nála 10–20 évvel fiatalabbak is megirigyelhetnék, de szemmel láthatóan valósággal ki is csattan az egészségtől.

A modell lapunknak elárulta, étrendjének köszöneti ezt a kirobbanó formát, ugyanis 15 éve vegetáriánus.

Nem csoda, hogy őt kérték fel a hamarosan kezdődő Vegetáriánus Fesztivál „arcának”. A rendezvényen főzőtanfolyamok és kóstolók is várják az életforma iránt érdeklődőket.

– Annak idején mindenféle bajom volt, emésztőrendszeri bajok kínoztak, és a gyermekáldás érdekében is sok mindent kipróbáltam. Végül a vegetarianizmusnál kötöttem ki. Nagyon radikális elvekkel kezdtem, semmit nem ettem, ami állati eredetű: sajtot, tojást sem. Mára ezek az elvek lazultak, most már csak húst és halat nem eszem – avatta be konyhatitkaiba munkatársunkat Enikő, aki elmondta, bár annak idején roppant mód szerette a húst (kedvence például a csirkepörkölt volt), egyáltalán nem volt nehéz lemondania a zsíros falatokról.

– Amint elhagytam a húsételeket, egyből éreztem, hogy jobban vagyok. A hústól állandóan kipattogzottam. Nem is kívánom, érzem, hogy ez az én életem – mondta a modell, akinek könnyű dolga volt az életmódváltásban, ugyanis férje már akkor is csak zöldségeket evett, s azóta az édesanyja is váltott.

– Egyedül apu hiszi azt még, hogy ő nem vegetáriánus, pedig anyu is mindent hús nélkül főz – mondta mosolyogva Enikő.

Kedvenc recept: a tabulé

Enikő gyakran készít tabulét, vagyis petrezselyemsalátát. Íme a recept:

A bulgurt, vagyis a tört búzát sós vízben megfőzzük. A paradicsomot, paprikát, fokhagymát, vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, mint ahogy a legalább két csokor petrezselymet is. Az egészet összekeverjük kevés olívaolajjal, zöld citrom levével, mentával, korianderrel, sóval és borssal. Hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
     

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.