„Ha tanulsz, sokra viszed majd.”
„Jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint.”
Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás
26 dkg porcukor
1,7 dl étolaj
1,7 dl víz
26 dkg finomliszt
1 db sütőpor
holland kakaópor
Töltelék:
25 dkg Rama
15 dkg porcukor
fél rumaroma
2 csomag puncspuding
fél liter tej
Csokimáz:
12 dkg cukor
2 kanál tej
12 dkg Rama
1 tábla csokoládé
Elkészítés:
Tészta:
A tojássárgáját, a cukrot és az olajat robotgéppel habosra keverjük. Lassan hozzáadjuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások felvert habját. A masszát kétfele öntjük. Felébe 2 evőkanál holland kakaót teszünk. A világos és a kakaós tésztát külön-külön kizsírozott őzgerinc sütőben kisütjük közepes lángon. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, kicsit hűtjük, majd kiborítjuk és felszeleteljük. Krémmel töltjük, csokimázzal bevonjuk. Ha a csokimáz megdermedt, ferdén szeleteljük fel a sütit.
Töltelék:
A Ramát a porcukorral és a rummal robotgéppel habosra keverjük. A tejből és a pudingporból pundingot készítünk, majd kihűtjük. Kanalanként a pudingot a Ramás krémhez fokozatosan hozzáadjuk, közben robotgéppel keverjük. Felváltva tesszük a csokis és fehér tésztát, és közéjük a puncsos krémet.
Csokimáz:
A cukrot a tejjel felfőzzük. Tűzről levéve hozzákeverjük a Ramát és egy tábla csokoládét. Aztán újra tűzre tesszük.
Cili
Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!
További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.