„Csak az a baj vele, hogy lehetetlen abbahagyni, túlontúl izgalmas.”
Mint a Vidámparkban az óriáskerék és a hullámvasút. Egyszer ki kell próbálni. Félős elsőre, új, ismeretlen, de kalandos is lehet az út, meg kell élni az „egyszer fent, egyszer lentet”. Anyukám szerint egy nőnek ki kell bírnia a magasságokat és a mélységeket is (persze a szívósság sem árt). Ugyanis a nem várt dolgok sokszor a legizgalmasabbak. Az élet már csak ilyen.
Hozzávalók:
Tészta:
3 dl víz
1 Rama
22 dkg sima liszt
7 egész tojás
Krém:
Elkészítés:
Tészta:
A 3 dl vizet felforraljuk, a Ramát elolvasztjuk benne. Hozzáadjuk a lisztet, majd ezzel még egy kicsit felfőzzük, összekeverjük és kihűtjük. Amikor már jól kihűlt, a 7 egész tojást egyenként belekeverjük. Fontos, hogy amikor egy tojást belekeverünk, akkor mindig keverjük jól át. A tésztát elfelezzük, kivajazott 2 gáztepsiben 2 lapot sütünk előmelegített sütőben 20 percig. Jó, ha a sütőajtót nem nyitjuk ki. A teteje hullámos lesz. Ha elkészült, akkor kiborítjuk a lapokat.
Krém:
7 dl tejhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a pudingot. Ezt sűrűre felfőzzük, majd jól kihűtjük. A 25 dkg Ramát a porcukorral robotgéppel jól elkeverjük. Majd a kihűlt pudinghoz adjuk fokozatosan. Jó habosra keverjük ki. Ezt az egyik lapra kenjük. Majd Hulala tejszínt a kettő csomag habfixálóval jó keményre verjük, ezt pedig rákenjük a vaníliás rétegre. Azután ráhelyezzük a tészta másik felét a tetejére. Tetejét felolvasztott csokoládéval csurgatjuk meg vagy porcukrozzuk.
Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!
További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.