Taxis késelés Budapesten: Így nézett ki Béla mészárszékké változtatott kocsija - fotókkal!

Döbbenetes felvételek birtokába jutott a Bors: a pesterzsébeti taxistámadás után még az utastér tetejét is vér borította.
Döbbenetes felvételek birtokába jutott a Bors: a pesterzsébeti taxistámadás után még az utastér tetejét is vér borította.

Még saját maga is nehezen hiszi el, de mindössze három hónap alatt szinte teljesen sikerült felépülnie annak a nyugdíj előtt álló 64 éves taxisnak, akit még májusban kaszabolt össze az egyik utasa. Mint megírtuk: N. Béla a Nagyvárad téren vette fel a középkorú G. Richárdot, aki Pesterzsébetre vitette magát, ahol egy váratlan pillanatban támadásba lendült. Csaknem harmincszor szúrta meg késével Bélát, akinek az életéért órákig küzdöttek. A támadót még aznap este elfogták. A rutinos sofőr azóta már vissza is ült a volán mögé, a taxizás afféle terápiaként szolgálja a felépülését.

A taxis kis híján az egyik ujját is elvesztette, négy órán át műtötték, sokáig mindkét keze gipszben volt

– A kezem még kissé nehezen mozog, de rendben vagyok – mondta a Borsnak Béla. – A gyógyulás három hónapig tartott, a gyógytornát pedig nem- rég hagyhattam abba, így augusztus végén már vissza is tértem dolgozni. A család maximálisan mellettem áll, a kollégák is megünnepeltek.

Súlyosan megsérült a védekezésre használt keze

A sebeim gyönyörűen beforrtak, szerencsére sikerült megúsznom mentális és lelki bajok nélkül is, nincsenek rossz érzéseim. Teszteltem önmagam és még az út szélén integető embereket is felvettem, akiket korábban elkerültem. De nincs bennem félelem és szorongás sem. Könnyebben éltem meg a szörnyű időszakot, mint azt az emberek elképzelik – tette hozzá a taxisofőr.

Véres volt a tető is

A tragikus napon az autó valóságos mészárszékké változott, a vezető mögött ülő, késsel hadonászó férfi Béla mellett a kocsit is teljesen szétvagdosta. A sofőr most megmutatta a Borsnak azokat a döbbenetes felvételeket, amelyek a támadás után készültek.

Helyszínelés © MTI

– Nyolc napig kellett takarítani az autót belülről, de már sosem lesz az igazi. A vágásnyomok még látszanak az ülésen – magyarázta a férfi.

Váratlanul megfogta az ingem, és elkezdte hátulról szurkálni a nyakamat és a fejemet – idézte fel a szörnyű pillanatokat Béla. Az utasteret (balra) mindenhol vér borította