Exkluzív Szomszédok adással jelentkezik szilveszter este a Life TV

Pásztor Erzsi már hozzászokott hogy mindig alkoholistát játszik

Szilveszter este exkluzív műsorral jelentkezik a Life Tv. December 31-én este fél tíztől egy is időre visszarepülhetünk az időbe, a csatorna ugyanis egy különleges emlékadással készül a Szomszédok című kultikus sorozat 20. évfordulójára.
Szilveszter este exkluzív műsorral jelentkezik a Life Tv. December 31-én este fél tíztől egy is időre visszarepülhetünk az időbe, a csatorna ugyanis egy különleges emlékadással készül a Szomszédok című kultikus sorozat 20. évfordulójára.

20 évvel ezelőtt, 1999. december 30-án került adásba a Szomszédok sorozat 331., egyben utolsó epizódja. A Szomszédok kultusza azóta is virágzik, még az egészen fiatalok körében is népszerű, aktívak a rajongói fórumok, mémek születnek és a közösségi médiában idézik a
régi nagy poénokat, mondatokat.

A produkció készítői a 20. évfordulóra forgattak egy különleges emlékadást, a 332. epizódot, amely egy 25 perces rendhagyó riportfilm a főbb szereplőkkel.

Úgy, mint Nemcsák Károly, Ivancsis Ilona, Trokán Péter, Fehér Anna, Frajt Edit és Pásztor Erzsi, a teleregény Janka nénije, aki boldogan idézte fel lapunknak karrierjének meghatározó éveit, valamint arra is választ adott, hogy a való életben milyen gyakran szokott az üveg aljára nézni.

– A közönségnek köszönhetem Janka néni sikerét, ugyanis az én karakterem egy abszolút mellékszereplőnek indult, abból is a legjelentéktelenebb. Ugyan én nem voltam „vajas-mézes kenyér”, mint az összes többi szereplő, akiknél angyalibbat elképzelni nem lehet, mégis imádtak, és mind a mai napig körbe rajonganak – kezdi lapunknak Pásztor Erzsi, aki kifejezetten szeretett a minden lében kanál, iszákos szomszédasszony bőrébe bújni.

– Már hozzászoktam, hogy párhuzamot vonnak köztem, és a karakterem között, pedig a való életben nagyon távol áll tőlem a Szomszédokban nyújtott alakításom.

Már csak azért is, mert én egy kortyot sem iszom, míg Janka néni pohárral a kezében kel, s fekszik. Ettől függetlenül imádtam eljátszani, és „közel a százhoz” már ahhoz is kezdek hozzászokni, hogy állandóan alkoholista szerepet osztanak rám.

Jelenleg két színházi darabban játszom, s mind a kettőben piálok. Már azért vastapsot kapok, ha meghúzom az üveget – mondja nevetve a Kossuth-, és Jászai Mari-díjas művész, akiről az emlékadásban olyan exkluzív felvételeket is láthatunk, amelyek még soha nem kerültek adásba.

A műsor készítői ezt mondták a különleges szilveszteri Szomszédokról:

– Magyarországon nemcsak az idősek, hanem a fiatalok is ismerik Pásztor Erzsit, vagyis Janka nénit vagy Trokán Pétert, pontosabban Jánost, az erdészt. A sorozat legnagyobb értéke az volt, hogy politikamentesen képezte le a 90-es évek valóságát, tipikus családi modellekben, megteremtett egy új kifejezésformát, a teleregényt, és az utókor számára megörökítette a rendszerváltozás évtizedét, szituációit, a változást, amely ma is meghatározza az életünket.

Igen, eltelt 20 év, a gyerekekből felnőttek lettek, a felnőttekből nagypapák, nagymamák, néhányan eltávoztak közülünk, de az élet ment és megy tovább. Ez az élet megváltoztathatatlan rendje. Így a riportban megszólaló színészek elmondták, mit jelentett nekik akkor a sorozat, hogyan hatott a karrierjükre.

Választ kerestünk arra, miért olyan népszerű még ma is, illetve eljátszottunk a gondolattal, kivel mi történne, ha folytatódna, valamint a színészek elárulták azt is, folytatnák-e a sorozatot. Mindez kiderül szilveszter este 21.30-tól a Life TV-n.

Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors