Nikolett: a szüleim elrabolták a lányomat!

A rendőrség köröz egy Dunakesziről eltűnt, három és fél éves kislányt. A gyermek édesanyja szerint a nagyszülők raboltak el.
A rendőrség köröz egy Dunakesziről eltűnt, három és fél éves kislányt. A gyermek édesanyja szerint a nagyszülők raboltak el.

Először december 6-án, Mikulás napján tett közzé egy felhívást közösségi oldalán Sztehló Nikolett: három nappal korábban eltűnt a lánya, a három és fél éves Fruzsina.

„A szüleimmel tartózkodik, gyermekrablás miatt tettünk feljelentést, aki tudja, hol van, értesítsen minket vagy a rendőrséget. A nagyszülők gépkocsival rendelkeznek, külföldre szökés veszélye fennáll” – írta az aggódó édesanya. A Bors már ezekben a napokban felkereste a szülőket, de akkor még nem akartak nyilatkozni: bíztak benne, hogy lányuk előkerül, és nem kell a sajtó segítségét kérniük.

Reményt keltő telefonhívás

December 12-én Nikolett azt írta ki az üzenőfalára: végre hírt kaptak lányukról. „Édes kicsi Mucikánk, végre beszélhettünk veled telefonon, és tudjuk, hogy jól vagy!” December 17-én úgy tűnt, véget ér a kálvária: Niki akkor arról számolt be azoknak, akik segítettek kislánya keresésében, hogy Fruzsi napok múlva hazatérhet. Ez azóta sem történt meg.

– Utoljára december 16-án találkoztunk vele Dunakeszin, a gyermekjóléti szolgálatnál. Akkor a nagyapja egy ismeretlen férfi társaságában érkezett, később egy lesötétített terepjáróval el­haj­tot­tak. Azóta nem láttuk Fruzsit – mondja szomorúan az édesanya, Nikolett.

Hónapok óta tervezték?

A gyerek ideiglenes elhelyezési határozattal a nagyszülőknél le­hetett december 17-ig, ez aznap megszűnt.

– Másnap, december 18-án, fél tizenegykor kellett volna átadniuk nekünk a kislányunkat a gyermekjóléti szolgálatnál, de nem érkeztek meg. Akkor mi is és – hivatalból – a gyámhivatal is feljelentést tett. Arra gyanakszunk, hogy a határhoz közel eső osztrák hegyekben, kisebb panziókban, sőt Németországban is lehetnek, ott élnek rokonok. Az sem kizárt, hogy csak mi hisszük ezt, és igazából itthon rejtegetik a lányom. A legszörnyűbb, hogy fogalmam sincs, hol lehet! – mondja.

Az édesanya állítja: Fruzsi elvitelét már hónapok óta tervezték a nagyszülők.

Ajándék a fa alatt

– Előre kitervelhették az egészet. Voltak jelek, amelyek erre utaltak, de csak most, utólag sikerült összerakni a részleteket. Borzalmas volt ezzel szembesülni ak­kor, amikor azt hittük, végre egy család lehetünk – jelenti ki Niki.

Fruzsi apukájával, Péterrel már több mint egy hónapja várják haza kislányukat:

– Ha valahol ezt látná, akkor szeretnénk, ha tudná, hogy szeretjük, minden erőnkkel küzdünk érte, és töretlenül várjuk haza. Nagyon hiányzik, és itt várják a fa alatt a becsomagolt karácsonyi ajándékai – csuklik el Niki hangja.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság körözési eljárást folytat, keresik az eltűnt kislányt. Vizsgálják Fruzsi eltűnésének körülményeit.

Jegyzetünk itt.