A vírusból akart meggazdagodni a börtönből szabadult veszprémi férfi: Gumikesztyűkkel csalt ki magának 30 millió forintot

Társával együtt 10 millió darab, orvosi vizsgálatokhoz is használatos gumikesztyű szállításának ígéretével, közel 30 millió forinttal károsított meg egy céget egy férfi.
Társával együtt 10 millió darab, orvosi vizsgálatokhoz is használatos gumikesztyű szállításának ígéretével, közel 30 millió forinttal károsított meg egy céget egy férfi.

A már többször büntetett 47 éves férfi – aki a legutóbbi, csalás miatt kiszabott börtönbüntetéséből idén augusztusban szabadult – október elején a társával együtt egy bejegyzés előtt álló veszprémi cég képviselőjeként összesen 317,5 millió forint értékben, 10 millió orvosi gumikesztyű szállítására kötött szerződést egy budapesti gazdasági társasággal.

A megrendelő október 14-én 27 940 000 forint előleget utalt át a gyanúsított számlájára, melyet a férfi felvett, majd a pénzt társával együtt a saját céljaikra fordították.

Az Ügyészség beszámola szerint a teljesítés időpontját ezután többször módosították, állításuk szerint a kesztyűket Ausztriából szerezték volna be, mely iránt azonban semmilyen intézkedést nem tettek.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt vonta felelősségre a férfit, akivel szemben fennáll a gyanúja, hogy a társával együtt más csalások elkövetésében is részt vett.

A férfi letartóztatását a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyezően a szökés és a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt egy hónap időtartamra elrendelte.

A férfi társa, akit a nyomozó hatóság mások sérelmére elkövetett csalások miatt már korábban kihallgatott gyanúsítottként, szintén letartóztatásban van.

Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors