Gyász

Szívszorító látvány: Így néz most ki a tragikus sorsú magyar bajnok sírja

Bors

Létrehozva: 2024.06.25.

Módosítva: 2024.06.25.

Szívbemarkoló látványt nyújt az egy évvel ezelőtt, versenybalesetben elhunyt Szvoboda Bence sírja. A motokrosszversenyző a balatonberényi temetőben nyugszik.

Egy évvel ezelőtt, egy csehországi versenyen szenvedett halálos balesetet Szvoboda Bence. A sportoló felborult a motorjával, a mögötte haladó versenyzőnek pedig nem volt ideje megállni, ezért áthajtott Bence testén. A többszörös magyar és cseh bajnok életéért napokig küzdöttek a párágai kórházban, ám a sportoló szervezete feladta a küzdelmet.

Bencét Balatonberényben temették el. Ott töltötte ifjúkora java részét. A búcsúztatóm a település temetője zsúfolásig megtelt a családtagok mellett sporttársakkal és rajongókkal. A sírba tétel közben a versenyző kedvenc motorja felbőgött.

A tragédia óta eltelt időszakban már Bence sírköve is elkészült. A nyughelyet a sportoló portréja mellett koszorú, mécsesek, és virágok díszítik. Egy külön táblán felsorolták a versenyző legkiemelkedőbb eredményeit is.

Elkészült Szvoboda Bence sírköve Fotó: Bors

- Jaj, ha tudnák, milyen édes fiú volt ez a Bence! Egy igazi vagány, mégis kedves és tisztelettudó gyerek – mondta lapunknak egy idősebb asszony, aki éppen a férje sírját látogatta meg.

Sokan járnak Bence sírjához. Olyan emberek is fejet hajtanak az emléke előtt, akik csak a hírekből ismerték. Én már kisfiú korában is tudtam, hogy ki ő. Nagyon rendes emberek a szülei, Bencét is jól nevelték 

– tette hozzá.

- Bence a falunk egyik leghíresebb lakosa volt. Sokat tett a településünkért. Egy igazi lokálpatriótát ismertünk meg benne – szögezte le egy másik ismerős, aki szerint a motorostársadalom tagjai bizonyosan a szívükben őrzik a sportoló emlékét.

Sok motoros dudál, ha elhajt a temető előtt. Ezzel köszöntik a sírban nyugvó sportembert!

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek