Honnan?

Honnan volt sok százmilliója Magyar Péternek?

Bors

Létrehozva: 2024.06.04.

Zavaros pénzügyek...

Magyar Péterék egy komolyabb vagyont, több száz millió forintot költöttek el az elmúlt hetekben zajló országjárásra, különösen a két fővárosi és az anyák napi debreceni demonstráció költségei voltak számot tevőek. A Kossuth téri rendezvény kiadásait ugyan közzétették, ám azok köszönőviszonyban sincsenek a piaci árakkal. A kérdés csupán az, kik fizették a számlát. A Tisza Párt jelezte, számít a nagylelkű mikroadományokra is, amelyekről az elmúlt években rendre kiderült, hogy külföldről érkeznek a baloldalhoz. A legfőbb finanszírozó Soros György volt.

null

Az elmúlt hetekben, hónapokban Magyar Péter intenzív országjárást hajtott végre. Az újdonsült politikus hozzávetőlegesen százhetven településen bukkant fel, tartott beszédet. Arról még nincsenek pontos információk, hogy ez a mindenképpen komoly anyagi, logisztikai hátteret igénylő demonstrációsorozat mennyibe került, de a piaci viszonyokat szem előtt tartva egyértelműen kijelenthető, hogy több száz millió forintról beszélünk. Bár Magyar Péter többször elmondta, hogy nyilvánosságra fogja hozni a vagyonnyilatkozatát, ezt máig nem tette meg. Mellesleg nehezen elképzelhető, hogy a Tisza Párt vezetője a saját pénzéből kampányolna, így ez a dokumentum ebből a szempontból nem is érne sokat.

De vegyük sorra, hogy mi is szükséges egy ilyen hosszú, mozgalmas kampányhoz! A finanszírozók mellett egyrészt szükség van egy bizalmi emberekből álló stábra, amely kijelöli a célállomásokat, a különböző települések adottságait feltérképezve sorvezetőket, felkészítő anyagokat készít, és nem utolsósorban leszervezi a rendezvényeket Magyar Péter számára. Emellett mindenképpen működtetni kell az informatikai hátteret, elő kell teremteni a technikai feltételeket, az áramellátást, valamint gondoskodni kell a rendezvények biztosításáról. Ezenkívül fizetni kell a saját fotóst, videóst, személyi védelmet - írja a Ripost

Több járművel külön stáb szállította a helyszínre, állította össze a technikai berendezéseket

A kisebb településeken a jelenlévők csekélyebb létszáma miatt ez nem is járt komolyabb kihívással, ám a rendezvények mennyisége okán ez sem lehetett elhanyagolható tétel.

A két budapesti – március 15., április 6. –, valamint a debreceni – május 5. – nagygyűlések azonban komoly szervezést igényeltek, és hatalmas volt a költségvonzatuk is.

Magyar Péter komoly színpadtechnikával dolgozott már a március 15-i rendezvényén is

A technikai háttér biztosításához Magyar Péterék ezekhez az eseményekhez a G-Sound Kft., illetve a Soul Light Kft. szolgáltatásait vették igénybe. Az alaptechnika kiegészítését Debrecenben a Led Box Kft. végezte. Az országjárás során a Tisza Párt-os alakulat rendezvényeit a Partner Security Kft., a Kossuth téri rendezvény esetében pedig a Sheeba Security Kft. biztosította.

Magyarék Kossuth téri rendezvénye vitte a legtöbb pénzt
 

 

Gondoskodtak a megfelelő hangzásról

Ez utóbbi demonstráció költségeiről Magyarék egyébként nyilvánosságra hoztak egy részletes listát, amelynek végösszege a 30 millió forintot sem érte el.

– Rendezvénytechnika: 24 millió forint,

– biztonsági szolgáltatás: egymillió forint,

– jogdíj: 1,2 millió forint,

– videógyártás: 1,3 millió forint,

– közmű: 700 ezer forint.

Munkában a technikusok

A piaci viszonyokat jól ismerők szerint ez az összeg köszönőviszonyban sincs egy ilyen rendezvény valódi költségével. – Ezt nyugodtan megszorozhatjuk hárommal, de inkább néggyel – fogalmazott egy ebben a körben forgó gazdasági társaság vezetője. Felhívta a figyelmet arra, hogy a lajstrom hiányos, példaként említette, hogy szó sincs a kordonok, a takarítás, illetve a fellépők költségéről.

A garázscég meséje

Mindezek fényében nehéz komolyan venni Magyar nyilatkozatait, amelyek arról szólnak, hogy az eddigi politikai tevékenysége egy „one man show”, vagyis egyedül viszi a kampányt, nincsenek mögötte profi szakemberek, anyagi támogatók, lelkes önkéntesekkel és minimális költségvetéssel működnek. Ezt próbálta elhitetni a békemenettel egy időben, június elsején a Partizánnak adott interjúban is, ahol többek között azt mondta, a Tisza Párt még mindig csupán „garázscég”.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek